Webnoviny - Rôzne

Fico poprial médiám príjemný sexuálny zážitok

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/Nina Bednáriková BRATISLAVA 10. júna (WEBNOVINY) – Predseda vlády Robert Fico podáva trestné oznámenie na šéfredaktora denníka Sme pre nahrávku, ktorá sa objavila na internetovom portáli denníka a podľa Sme.sk na nej hlas podobný Ficovi informuje, že zohnal peniaze „vlastnou hlavou". Ficova strana Smer-SD je v podozrení, že pred voľbami 2002 preprala desiatky miliónov korún, ktoré dostala od svojich mecenášov, uviedlo Sme.sk. „To že sa na tom všetci teraz budete odbavovať, prajem vám príjemný sexuálny zážitok,“ povedal na mimoriadnej tlačovej besede Fico a nahrávku označil za podvrh a nezmysel. Podľa neho sa pred voľbami spustila protikampaň proti vláde, najmä proti strane Smer-SD, v spolupráci s médiami, ktorá nemá obdobu. „Priznám sa, že neviem, či sa mám smiať alebo plakať,“ uviedol premiér a dodal, že tí čo sa nevedia zmieriť s tým, že Slovensko napreduje ďalej, že riešime situácie, Slovensko má dobré čísla, môžu ísť len cestou podvodov a klamstiev. „Špina, špina a ešte raz špina,“ poznamenal Fico na margo zverejňovaných informácií.

Fico tvrdil, že antikampaň sa začala „zdrapom papiera“, pri ktorom zneužili v denníku Sme mŕtveho človeka – podnikateľa Ľubomíra Blaška. Niektoré média vtedy zverejnili údajné ním podpísané zmluvy o údajnom sponzorstve a jeho nárokovaní miest na kandidátke Smer. „Skončilo to, že nie je nič,“ povedal premiér, podľa ktorého je financovanie Smer-SD v poriadku.

Dnes máme podľa predsedu vlády ďalšiu „vynikajúcu vec k dispozícii“. Tou je podľa neho list údajne rozposielaný v tisícoch kusoch z Prahy, aby ľudia, ktorým záleží na budúcnosti ľavice, volili SDĽ. List je napísaný v premiérovom mene, ale podľa Fica je tam sfalšovaný jeho podpis, nechýba ani hlavička strany. „To už nie je zábava,“ konštatoval Fico. Ak je toto niekto schopný urobiť a rozposlať to tisícom, tak to je podľa premiéra hyenistické. „Toto tu ešte nebolo, aby sa 48 hodín pred voľbami niečo také dialo.“

Novinárov kritizoval aj za články o fitneske Eve Martinkovej, ktorej mal dať podľa médií tisíce eur z rezervy vlády. Povedal, že túto žiadosť o príspevok ani nevidel, vybavil ju niekto z úradu vlády. „Zneužíva sa športovec, viacnásobný majster sveta,“ hneval sa. Fico dáva „klobúk dole“ pred tým, ako ďaleko podľa neho niektorí novinári dokážu zájsť.

Na margo denníka Sme povedal, že sa na ňom „odbavuje“ štyri roky, je súčasťou antikampane. „Sú tak špinaví, že napíšu nad nahrávku, že hlas podobný Ficovi z roku neviem ktorého,“ vyhlásil Fico na adresu už spomínanej nahrávky na internetovej stránke Sme.sk. „Takýchto nahrávok na vás vyrobím, koľko budem chcieť,“ povedal na tlačovej besede autorovi článku, potom sa opravil, že s jemu podobným hlasom. „Ak je dnes niekto toto schopný urobiť, zverejniť podvrh 48 hodín pred voľbami, tak sa pýtam, čo ste schopní urobiť zajtra?“ pokračoval Fico. „Toto je kampaň? Jeden podvrh, jedna lož, jedna za druhým, zneužívanie mŕtvych,“ dodal.

Do denníka Sme prišla dva dni pred voľbami kópia nahrávky, z ktorej vyplýva, že utajení sponzori naliali do strany Smer mimo oficiálneho účtovníctva minimálne 75 miliónov korún. Podpredseda KDH Daniel Lipšic existenciu nahrávky potvrdil v parlamente. Na nahrávke počuť hlas, ktorý sa podobá Ficovmu. Na zázname sa chváli, že ich zohnal „vlastnou hlavou“. „Budem teda hovoriť aj s inými ľuďmi bez toho, aby bolo treba za každú cenu hovoriť aj s nimi. Ja len môžem povedať, že som zabezpečil, a toto môžem povedať, dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou. Oficiálne prídu a budú normálne vykryté v strane. To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať. Aj preto som urobil niektoré rozhodnutia vo vzťahu k týmto financiám. Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať. Napriek tomu si myslím, že musí vzniknúť nejaká paralelná finančná štruktúra, ktorá musí byť k dispozícii pre účely aj volebnej kampane a ďalších vecí,“ hovorí hlas na nahrávke.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM