Lukáš Zavacký Rôzne

Finalista Východniara roka: Košičan Marcel (25) sa považuje za romantika, uvažuje nad modelingom, FOTO

Už len približne mesiac ostáva do samotného finále súťaže Východniar roka 2016. Sedmičku vyvolených vám predstavíme v našich rozhovoroch. Prvým je Marcel Farkaš, ktorého si môžete pozrieť aj v našej fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku Finalista Východniara roka: Košičan Marcel (25) sa považuje za romantika, uvažuje nad modelingom, FOTO
Zdroj: archív Marcela Farkaša

Dvadsaťpäťročný Košičan Marcel Farkaš obľubuje prácu s kovom, keďže robí v podniku U. S. Steel, no venuje sa aj posilňovaniu. Hlavne však svojej priateľke. Ako na ženy, ale aj omnoho viac prezradil v rozhovore.

Ocitli ste sa medzi finalistami súťaže Východniar roka 2016. Čím si myslíte, že ste ohúrili porotu?

Mohol by to byť aj východniarsky šarm, no to neviem určite. Skôr si myslím, že príjemným vystupovaním a komunikovaním s úsmevom.

Práve to vás najviac charakterizuje a beriete to ako svoju prednosť?

Je to zvláštne, nad tým sa ešte nezamýšľal. Môžu to byť však vlastnosti, ktoré si ľudia na mne všimnú ako prvé. A za prednosť by som označil to, že mám mäkké a dobré srdce. Rodina je mojou prioritou a neskutočne milujem deti. Som tiež cieľavedomý. Pokiaľ sa do niečoho pustím, chcem to dotiahnuť do konca.

Mohli by ste prezradiť aj niečo konkrétne, čo sa vám v živote takto podarilo?

Jednoduchý príklad – ako každý chalan ešte na strednej škole som chcel mať vlastné auto. Keď som ju dokončil, povedal som si, že za tým pôjdem. Neprešlo ani tak veľa času a autíčko už bolo doma a pár rokov mi už slúži. Dôležitejšie je pre mňa dosiahnuť veľký cieľ. Musím však najprv zvládnuť tie malé, ktoré má stále posunú o krok bližšie k finálnemu výsledku.

A čo priateľka? Ju taktiež považujete za niečo výnimočné vo svojom živote?

Áno, samozrejme. O tom ani nemôžem pochybovať. Ako sa vraví, hľadali sme sa, až sme sa našli. Sme spolu už nejaký čas a stále si pamätám, čo mala oblečené na prvom rande a kde sme si dali prvú pusu.

Dá sa teda povedať, že patríte medzi romantikov?

Považujem sa za neho, áno, i keď nie vždy sa podarí to dodržiavať.

Určite budete mať teraz aj nejaké fanúšičky, nebude preto priateľka žiarliť?

Možno áno, ale ja ju milujem, a to ona vie, keďže už rozmýšľame aj nad svadbou. To hovorí za všetko.

Môžete teda nezadaným poradiť, ako na dievčatá?

Hlavne musia byť sami sebou a na nič sa nehrať. Počúvať, čo žena hovorí, zaujímať sa o ňu. Všímať si jej reč tela, lebo tá veľa napovie. A hlavne sa usmievať. To je to najjednoduchšie, čím ju môžete potešiť. Musíte byť jej oporou a najlepším priateľom. Nebrať ju ako samozrejmosť, ale rešpektovať ju. Potom to bude určite fungovať.

Teda asi väčšinu času venujete práve jej. Máte aj iné záujmy?

Snažím sa s ňou byť čo najviac. A áno, venujem sa taktiež cvičeniu, ktoré ma neskutočne baví. Uvoľňujem pri tom stres a napätie z práce. Momentálne sa po dlhej odmlke chcem pomaly vrátiť k hokeju, keďže zdravotné problémy mi to na viac ako rok zatrhli. Ale hlavne odovzdávam svoj čas rodičom, rodine a kamarátom.

Ako práve oni reagovali na to, že ste sa dostali do finále tejto súťaže?

Najprv boli prekvapení, ale ohlasy sú pozitívne. Podporujú ma a za to im veľmi pekne ďakujem. Všetko to posúva človeka dopredu.

Táto súťaž je, dá sa povedať, sčasti aj súťažou krásy. Rozmýšľate v budúcnosti nad modelingom?

Uvažoval som nad tým už dávnejšie, keďže moji blízki ma na to nahovárali, no nikdy som na to nenabral odvahu. Uvidíme, ako sa to celé vyvinie. Toto všetko beriem ako zábavu a možnosť spoznať nových ľudí. Svojím spôsobom mi to môže otvoriť dvere napríklad aj k modelingu. To ukáže čas.

Môže vás zaujímať:

Finalista súťaže Východniar roka 2016
6
Galéria
Zdroj: archív Marcela Farkaša
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM