Lenka Fedorová Rôzne Správy

Fotky plné harmónie: Jeseň v Mestskom parku si užívajú aj divé kačky

Rýchly životný štýl a s ním spojený stres nám často bráni vnímať krásu okolia. Jeseň sa však nádherne pohráva s farbami a patrične si to užívajú aj kačky v Mestskom parku.

Ilustračný obrázok k článku Fotky plné harmónie:  Jeseň v Mestskom parku si užívajú aj divé kačky
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Počasie počas uplynulých dní otočilo karty a po horúcom lete ukázalo svoju chladnú stránku. To však neubralo na kráse Mestskému parku, ktorý v tomto období prekvitá farbami. Svoje o tom vedia aj kačice divé, ktoré si našli útočisko v tunajšom jazierku.

Aj keď im viac vyhovuje krásna slnečná jeseň, keď ide o potravu, nájdete ich tam aj počas týchto upršaných dní. Zelené rastlinky, hmyz či ryby, no najviac sa tešia suchým chlebom či rožkom, ktoré im ľudia prinesú a s radosťou ich kŕmia. Možno aj preto sa ľudí neboja a za kúsok rožka im poskytnú na jazierku krásne divadlo. Kačkám však okrem ľudí robia spoločnosť aj káčeri, ktorí sa pýšia nádherným sfarbením a právom na seba pútajú pozornosť.

Park v blízkosti centra mesta je nielen veľmi príjemným miestom pre divé kačice, ale aj pre ľudí. Posedieť si v lone prírody, či nazbierať gaštany, ktorých je teraz plný park, môže byť vynikajúcim spôsobom, ako sa zastaviť a vypnúť od každodenných starostí. Kačky o bezstarostnej jeseni vedia svoje. Veď presvedčte sa sami v našej fotogalérii.

Košický Mestský park žije jeseňou
18
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM