Alexandra Kolínská Rôzne

FOTO: Košická zoo má novych členov, párik pižmoviek priviezli z Nemecka

V Zoologickej záhrade Košice pribudol párik pižmoviek, ktoré boli dovezené z Nemecka. Návštevníci košickej ZOO môžu tento rok obdivovať kolekciu už štyroch druhov pižmoviek. Pozrite si fotogalériu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Košická zoo má novych členov, párik pižmoviek priviezli z Nemecka
Zdroj: Dnes24.sk

V marci tohto roku zo ZOO Halle v Nemecku priviezli pár vzácnych pralesných pižmoviek do košickej zoo. Ich slovenské meno je pižmovka bielohlavá, ktoré dostali podľa bielych znakov na hlave. „V minulosti tento druh obýval rozsiahly areál od severovýchodnej Indie po Sumatru a Jávu. V súvislosti s intenzívnym poľnohospodárstvom, rúbaním lesov, vysušovaním mokradí a ďalšími zásahmi do ich biotopov začali ubúdať. Ich početnosť sa momentálne odhaduje iba na 500 – 1000 jedincov. Pre tento druh sa vedie Európska plemenná kniha,“ informujú na oficiálnom webe zoo.

Ďalší druh pižmoviek v chove košickej zoo sú ostrožiarky lesklé. „Trio týchto vtákov chováme od vlaňajšieho marca. Doviezli sme ich zo ZOO Dvůr Králové nad Labem. Tento druh pižmoviek sa však vyskytuje v Afrike, južne od Sahary. Na krídlach majú ostruhy, ktoré využívajú na obranu,“ píšu na stránke zoo.

Tretím druhom sú predkovia domácich pižmových kačíc, a to divé pižmovky lesklé. Päť jedincov doviezli v decembri minulého roku zo ZOO Praha. Tento druh zase žije v Strednej a Južnej Amerike. „Chováme aj jeden pár domácich pižmoviek,“ dodáva zoo na svojom webe.

Zdroj: ZOO Košice

FOTO: V košickej zoo pribudol vzácny druh pižmoviek
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM