Alexandra Kolínská Rôzne

FOTO: Letné terasy už v meste pribúdajú ako huby po daždi: Toľkoto posedení pred podnikmi sa dočkáme!

Nejeden Košičan si teplé dni v meste automaticky spojí aj s chvíľami posedenia pod letnými terasami podnikov. Tie v posledných dňoch pribúdajú v metropole východu ako huby po daždi. Zisťovali sme, koľko ich bude tento rok a kde všade sa ich dočkáme.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Letné terasy už v meste pribúdajú ako huby po daždi: Toľkoto posedení pred podnikmi sa dočkáme!
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

Za posledný týždeň si Košičania v centre mesta mohli všimnúť čulý ruch. Pred prevádzkami na Hlavnej ulici pribudli letné terasy, čo potešilo mnohých ľudí, ktorí majú radi posedenie na čerstvom vzduchu. Obrátili sme sa aj na mesto, aby sme zistili, ako to s letnými terasami vyzerá tento rok.

„V meste Košice je v súčasnej dobe prenajatých 79 letných sedení. V minulom roku ich bolo 94,“ uviedla hovorkyňa mesta Košice Linda Šnajdárová.

Letná terasa prevádzkarov aj niečo stojí. „Sadzby dane za užívanie verejného priestranstva na rok 2015 za letné sedenia sú sadzby 0,33 eura v centrálnej časti mesta, 0,23 eura v mestských častiach Staré Mesto, okrem územia podľa predchádzajúceho bodu, Západ, Sever, Juh, Jazero, Sídlisko KVP, Dargovských hrdinov a Sídlisko Ťahanovce a 0,10 eura na ostatnom území,“ povedala Šnajdárová.

FOTO: V Košiciach konečne pribudli letné terasy
11
Galéria
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM