Lukáš Zavacký Správy

FOTO: Na Terase vzniknú dva fitparky: V známych lokalitách a s voľným vstupom!

Sídlisko s najväčším počtom obyvateľov v metropole východu sa dočká nových fitparkov. Podrobnosti v článku, fotografie v galérii.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Terase vzniknú dva fitparky: V známych lokalitách a s voľným vstupom!
Zdroj: TASR

Titul Európske mesto športu 2016 zjavne nášmu mestu pomohol. Organizujú sa v rámci toho rôzne udalosti a dochádza k budovaniu miest určených pre pohyb. Takýto krok sa rozhodla učiniť i mestská časť Košice – Západ v lokalite Tri Hôrky 1 a Šafárikova trieda 21. Novinka ju vyjde na šestnásťtisíc eur.

Čítajte tiež: Na Furči vyrástlo nové fit ihrisko: Vstup zadarmo a takéto vychytávky! FOTO

„Po dobrých skúsenostiach a pozitívnej odozve obyvateľov sídliska sme sa rozhodli pokračovať vo výstavbe fitparkov. Uspokojujú potreby širokej športovej verejnosti od amatérov až po profesionálov, hlavne dorastajúcej mládeže. Vstup na nich je voľný,“ uviedla Ing. Andrea Horváthová, prednostka miestneho úradu.

V súčasnosti sa na Západe nachádzajú štyri fitparky. Nové budú obsahovať dva dominantné prvky, a to stroj na posilňovanie s vlastnou váhou tela a ďalší s kĺbovým s odporom. Dokončiť by sa mali v priebehu augusta aktuálneho roka. Pozrite si niekoľko vizualizácií tohto projektu aj aktuálny stav prvého zmieneného ihriska.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Budúce fitihriská sídliska Západ v Košiciach na fotografiách
4
Galéria
Zdroj: archív MÚ Košice - Západ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM