Lukáš Zavacký Tlačové správy

FOTO: Nové centrum asistovanej reprodukcie v Košiciach. Moderné priestory, skúsení špecialisti

V Košiciach sa zrodilo nové centrum asistovanej reprodukcie s modernými priestormi a ostrieľaným tímom. Fotografie z otvorenia nájdete v galérii.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nové centrum asistovanej reprodukcie v Košiciach. Moderné priestory, skúsení špecialisti
12
Galéria
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Tlačová konferencia sa pri tejto príležitosti odohrala 22. septembra 2016 priamo na mieste, teda na Magnezitárskej ulici 2/C, kde sídli spoločnosť Gyncare. „Naším cieľom je poskytnúť klientom čo najkomplexnejšie služby,“ vyjadril sa riaditeľ Ing. Peter Kalenčík, MSc.

Zaistené súkromie a istota

Ide o centrum, ktoré spĺňa na 580 m² tie najvyššie normy a poskytuje ľuďom dostatok súkromia a pohodlia, no taktiež aj intimity. Za jeho hlavné plusy označil riaditeľ kvalitné vybavenie a servis, poskytovanie komplexnej diagnostiky na jednom mieste a množstvo špecialistov.

Jedným z nich je MUDr. Miroslav Herman, PhD. Za sebou má za posledných 15 rokov približne 4 000 IVF cyklov. Po nich na svet priviedol viac ako 1 500 detí. Ako sám priznal, má asi 25-ročné skúsenosti s asistovanou reprodukciou. „Jej začiatky sa spájajú práve s mojím menom. Všetci však máme bohatú prax. Je sa čím chváliť,“ uviedol gynekológ.

Globálny problém i u nás

Európa sa v súčasnosti borí s nepríjemnou vecou, ktorá sa dostala aj na Slovensko. Pôrodnosť každým rokom klesá. „Na tento aspekt vplýva mnoho faktorov,“ vyjadril sa ďalej. „Pri hľadaní rôznych príčin dbáme na imunológiu, genetiku, sexuológiu či psychológiu,“ doplnila ho doc. MUDr. Silvia Toporcerová, PhD., ktorá je odbornou garantkou centra.

Podľa jej slov mal niekedy problém otehotienieť 1 z 15 párov, dnes ich je 8. To sa však netýka ďalších prítomných na konferencii, a to manželov Mackovcov. „Nedarilo sa nám 9 rokov. Navštívili sme však týchto odborníkov a za 3 mesiace som podstúpila umelé oplodnenie. Sú to neskutočne pozitívne pocity,“ priznala budúca mamička.

Spoločnosť Gyncare ponúka všetkým možnosť osobne nahliadnuť do jej budovy. Deň otvorených dverí sa odohrá už čoskoro. Presný dátum zverejní na webovej stránke www.gyncare.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM