Lenka Fedorová Rôzne

FOTO: Oblohu nad Barcou zaplnili parašutisti, lietadlá i dravci

Kto nebol, môže ľutovať. O unikátnu akciu sa postarali organizátori v mestskej časti Košice - Barca, vďaka ktorým zažili návštevníci na oblohe nádherné divadlo.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Oblohu nad Barcou zaplnili parašutisti, lietadlá i dravci
Zdroj: Stano Solar

Uplynulý víkend sa v Košiciach niesol v znamení parádnych akcií. Nádherné počasie tak vylákalo von množstvo ľudí, ktorí sa rozhodli nestráviť ho doma, ale vybrať sa do mesta a užiť si očakávaný slnečný víkend.

Košice tak hostili najväčšiu leteckú prehliadku za ostatné roky. V priestoroch Aeroklubu tak mali návštevníci možnosť zažiť nabitý a netradičný program. Nechýbali súťaže parašutistov zo Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska, ktorí súťažili v presnosti pristátia. Okrem toho zaplnili oblohu vyhliadkové a ukážkové lety lietadiel, vrtuľníkov, dronov, modelový zásah hasičov, ako aj sokoliari z klubu Hores.

Práve sokoliari ozvláštnili program o predvádzanie štvorice dravcov, ktoré návštevníkom podujatia previedli úžasné čísla. Počas letu chytali potravu, s vojakmi pózovali pred fotografmi a zimomriavky vyvolali nízkym preletom nad hlavami návštevníkov. Nechýbal ani neposlušný sokol, ktorý sa po vypustení rozhodol na chvíľu odísť.

O hudobný program sa postarali hudobné skupiny Borievka a Ščamba. So svojimi fotografiami z podujatia sa s nami podelil náš čitateľ Stano Solar, video z udalosti nám zaslal Bajo Kavka.

Let Mig 29 Košice- Barca
1
Galéria
Oblohu nad Barcou zaplnili lietadlá i parašutisti
13
Galéria
Zdroj: Stano Solar
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM