Rôzne

FOTO: Povodne v Tatrách. Bielovodskú a Javorovu dolinu uzavreli, chodníky tam poškodila voda

Viaceré turistické chodníky na území Tatranského národného parku a už aj Pieninského národného parku sú od štvrtka dažďoch ťažko prejazdné alebo neprístupné.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Povodne v Tatrách. Bielovodskú a Javorovu dolinu uzavreli, chodníky tam poškodila voda
11
Galéria
Zdroj: TASR

Martina Petránová zo Štátnych lesov TANAP-u informovala, že v súčasnosti je už úplne uzavretá Bielovodská dolina, kde podmylo časť cesty a lesníci momentálne nevedia, aká je situácia vo vyšších polohách.

„Javorova dolina je taktiež úplne uzavretá, pretože tam strhlo cestu na zeleno značenej trase. Voda poškodila aj most pod Húpačkami v Malej Studenej doline, čiže zo strany od Hrebienka na Zamkovského a Téryho chatu sa turisti nedostanú,“ upozornila Petránová. Dodala, že na chodník v Prielome Dunajca spadla kamenná lavína, takže tam návštevníkom taktiež neodporúčajú pohyb v teréne.

Poškodené mosty

„Poškodené mosty sú aj v Tichej a Kôprovej doline, v Malej aj Veľkej Studenej doline, naši pracovníci sú neustále v teréne a mapujú situáciu,“ doplnila Petránová. Podľa nej tiež treba rátať, že po chodníku zo Zeleného plesa sa valí voda. Voda podmyla chodníky na takmer celom území Vysokých a Belianskych Tatier, od Podbanského až po Bielovodskú dolinu. Škody lesníci zatiaľ nevyčíslili, Petránová však potvrdila, že situácia na chodníkoch je vážna.

Turisti by preto pohyb v teréne mali zvážiť a prispôsobiť aktuálnym podmienkam. Obchádzky či prípadné uzávery sú riadne vyznačené, ŠL TANAP však odporúčajú turistom, aby si v týchto lokalitách dva až tri dni neplánovali výlety.

Ako to vo Vysokých Tatrách dnes vyzeralo, pozrite si vo fotogalérií

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM