Lukáš Zavacký Správy

FOTO priamo z rekonštrukcie Štátneho divadla: Čo sa stihlo zrealizovať a koľko práce ešte treba vykonať?

Modernizácia Štátneho divadla je v plnom prúde. Rozbehla sa začiatkom aktuálneho roku, konkrétne v prvých dvoch mesiacoch. Niečo sa už stihlo urobiť. Čo konkrétne a dokedy bude trvať?

Ilustračný obrázok k článku FOTO priamo z rekonštrukcie Štátneho divadla: Čo sa stihlo zrealizovať a koľko práce ešte treba vykonať?
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Historická pamiatka Košíc, na ktorú je hrdé množstvo obyvateľov metropoly východu Slovenska, sa dočkala renovácie. Tá by mala trvať do 31. júla 2016. Celkovo sa na ňu doposiaľ použilo viac ako 136 tisíc eur s DPH.

Vymenila sa vrchná časť dvoch vežičiek, strešná krytina vrátane výmeny súvislého debnenia z dreva pod ňou a v úrovni jej konštrukcie sa zreštaurovala časť plochy z vonkajška. Taktiež sa obnovilo murivo niektorých komínov. Ďalej sa nahradili staré okná za nové na severnej strane takmer na osemdesiat percent. Po reštaurovaní sa osadili späť prvé vonkajšie dvere vo východnej stene a zároveň aj nové dvere v severnej. Na prístupe pre imobilných ľudí sa zatiaľ vynovili kamenné schodištia.

O vykonanej robote nás informovali priamo zo Štátneho divadla v Košiciach a ďalej prezradili: „Uvedené práce zatiaľ predstavujú približne 30% celkového rozsahu, takže do ukončenia nám ostáva ešte zrealizovať 70% vecí na obnove strešnej krytiny, okien a dverí na fasáde.“

Pozrite si niekoľko fotografií v našej galérii, ktoré vám rekonštrukciu priblížia možno ešte lepšie.

Môže vás zaujímať:

Exkluzívne zábery rekonštrukcie Štátneho divadla v Košiciach
4
Galéria
Zdroj: Svjatoslav Dohovič/archív ŠD
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM