Michal Lendel Rôzne Rôzne

Fotogaléria podarených tuleních dvojičiek: Títo košickí maškrtníci zjedia za deň až 16 kg rýb

Po horúcom lete prichádzajú konečne dni, ktoré si dokážu vychutnať aj tulene v košickej ZOO. Zvieracie dvojčatá sú v ríši tuleňov skôr výnimočnosťou, preto sa táto košická súrodenecká dvojica radí medzi tie najvychytenejšie atrakcie Zoologickej záhrady v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Fotogaléria podarených tuleních dvojičiek: Títo košickí maškrtníci zjedia za deň až 16 kg rýb
Zdroj: TASR

Nikoho asi neprekvapí fakt, že tulene majú radi chladnejšie počasie. Hrubá vrstva tuku totiž chráni tieto zvieratá proti extrémnym podmienkam, ktoré tvoria ich prirodzené prostredie. To je do veľkej miery odlišné od počasia na Slovensku, hlavne v letných mesiacoch. A tak si títo na prvý pohľad nemotorní obri teraz dosýta v Košiciach vychutnávajú neskoré jesenné dni.

Košická súrodenecká dvojica…

Tulenie dvojčatá v košickej Zoologickej záhrade nesú hrdé mená Čuk a Gek. Podarené dvojičky prišli na svet 1. marca 2006 a odborníci ich považujú za raritu. Vo voľnej prírode sa totiž rodí iba jedno mláďa. Do Košíc prišli z Podkrušnohorského zooparku v Chomutove v Českej republike.

Návštevníkom ZOO predvádzajú tulenie kúsky počas kŕmenia každý deň o 11. a 14. hodine. Kŕmia sa výlučne morskými rybami a každý skonzumuje okolo 8 kg.

Tulenie dvojčatá z košickej ZOO
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM