Michal Lendel Správy

FOTOGALÉRIA: Pozrite si, ako prebieha rekonštrukcia mosta na Hlinkovej

Nevyhnutná oprava mosta v dezolátnom stave je v ďalšej fáze. Pracovníci, ktorí sa podieľajú na sanácii časti komunikácie, pomaly začínajú s výmenou poškodených nosníkov. Ovplyvní to nejako dopravu?

Ilustračný obrázok k článku FOTOGALÉRIA: Pozrite si, ako prebieha rekonštrukcia mosta na Hlinkovej
Zdroj: TASR

Rekonštrukčné práce na moste na Hlinkovej pokračujú. V súčasnosti prebieha búranie ríms, odstraňovanie poškodených nosníkov, osadenie nových nosníkov a betónovanie spojov. Kvôli týmto prácam došlo aj k úplnej uzávierke dopravy pod rekonštruovaným mostom. Toto obmedzenie platí v termíne od 23.11.2013 do 7.12.2013.

Z dôvodu uzávierky dopravy pod mostom musel prikročiť aj Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) k zmenám vo verejnej doprave. Ide o trasy liniek 22, 25 a 55.

Premávka na samotnom moste je už dlhodobo zúžená zo štyroch na dva jazdné pruhy. Oprava by mala trvať ešte 5 mesiacov, no najdôležitejšie stavebné úkony budú v prípade priaznivého počasia dokončené do konca tohto roka. Vážne poškodené premostenie na frekventovanom dopravnom úseku po rekonštrukcii už nebude ohrozovať automobilovú a železničnú dopravu.

košice 24/tasr

Rekonštrukcia mosta na Hlinkovej ulici
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM