František Varga Futbal

Futbalisti Košíc na Duklu nestačili

Do duelu vstúpili lepšie Košičania, boli aktívnejši a do šance sa dostali už v prvých minútach.

Dukla Banská Bystrica (CL) – MFK Košice (CL) 1:0 (1:0) – prvý zápas 2:0 – do semifinále postupuje Dukla Banská Bystrica

Gól: 29. Snitka, ŽK: 84. M. Ďuriš – 6. Dobias, 25. Školník, 53. Juhar, rozhodovali: Michlian – Chládek, Kubačka, 1120 divákov Zostavy: Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Adámik, Chmelík, Savič – Pich, Pleva, Snitka (72. Bruško), Hučko – M. Kuzma (62. M. Ďuriš), Seyé (80. Brašeň) Košice: Repiský – Kišš, Kaminský, R. Cicman, Juhar – Školník, Dobias (77. Karaš) – Viazanko, Milinkovič (53. Vaščák), Janič (53. K. Kuzma) – Škutka

Pod Urpínom vstúpili lepšie do duelu hostia, boli aktívnejší a do šance sa dostali už v 3. min. Janič sa pohral s obranou Dukly na ľavej strane a z rohu šestnástky nebezpečne zakončil. Lopta iba tesne minula ľavú žrď Borošovej svätyne. Aktivitu Košíc dokázali domáci futbalisti prerušiť až peknou akciou v 23. min, keď Pleva vysunul na pravej strane M. Kuzmu, ktorý sa dostal do šestnástky, prihral vľavo nabiehajúcemu Hučkovi a ten vystrelil presne k ľavej žrdi. Repiský však loptu vytlačil na roh. Prvý rohový kop ešte neznamenal šancu, no druhý v podaní Picha bol gólový, keď v pokutovom území Hučko trafil brvno. Tieto dve šance domácich postavili na nohy a v 29. min sa ujali vedenia. Akciu začal na ľavej strane opäť M. Kuzma, ktorý poslal loptu do stredu Plevovi, ten ju posunul na Snitku a ten asi z 20 metrov pálil presne pod brvno do pravej časti Repiského bránky – 1:0. Košičanov gól nezlomil a naďalej sa snažili útočiť. Nebezpečná bola prihrávka Viazanka do malého vápna, kde Adámik z troch metrov úmyselne prestrelil vlastnú bránku. Banskobystričania hrozili z rohov, v 41. min Pich centroval do ohňa, Kuzma hlavou loptu posunul na Seyeho, ktorý taktiež hlavou v päťke minul bránku Košíc.

Po zmene strán to bola už herná prevaha domáceho kolektívu, ktorý ponúkol tisícke divákov niekoľko kombinačných akcií. V 55. min Pichov center Seye z pravej strany posielal na bránku, no opäť ju minul, keď ešte M. Kuzma mohol na päťke tečovať. O šesť minút neskôr prenikal po pravej strane M. Kuzma, prihrával na päťku, ale situáciu ratoval Kaminský. Jediná vyložená príležitosť hostí v II. polčase prišla v 66. min, keď po centri z pravej strany hlavičkoval Škutka v šestnástke tesne vedľa. Domáci však mali navrch a v 80. min mohlo byť 2:0, keď Seye našiel v malom vápne Ďuriša, ktorý však zakončoval nepresne. Záver zápasu sa už iba dohrával.

Zdroj:webnoviny Zdroj video: TASR

Futbalisti Košíc na Duklu nestačili
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM