Lukáš Zavacký Futbal

Futbalový sviatok začína i v Amfiteátri Košice: Slovenský dres budú obliekať naše dve želiezka v ohni!

Onedlho vypukne dlhoočakávaná udalosť všetkých fanúšikov mužského športu – Majstrovstvá Európy (ME) vo futbale 2016 vo Francúzsku, ktoré sa uskutočnia 10. júna až 10 júla. V slovenskej reprezentácii sa predstavia dvaja košickí odchovanci.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový sviatok začína i v Amfiteátri Košice: Slovenský dres budú obliekať naše dve želiezka v ohni!
Zdroj: TASR

Prvým borcom, ktorý bude hájiť nielen farby našej krajiny, ale aj nášho mesta, je Matúš Kozáčik. Narodil sa síce v Dolnom Kubíne, kde s futbalom začínal, no ako 15-ročný prešiel do Košíc, odkiaľ jeho kroky po štyroch sezónach viedli do Slávie Praha.

V slovenskom mužstve sa vypracoval na istú jednotku a bude ňou s istotou i na najbližších majstrovstvách sveta. „Bolo by ideálne, keby sme prvý zápas zvládli a dobre odštartovali do šampionátu. Základ je postup zo skupiny, potom už záleží na súperovi,“ poznamenal brankár českého majstra, Viktorie Plzeň.

Druhým zástupcom metropoly východu je Ondrej Duda. Tiež odštartoval svoju kariéru niekde inde, konkrétne v Snine, no následne zamieril do Košíc. V roku 2014 odišiel do Légie Varšava a momentálne má o neho záujem množstvo špičkových klubov. Mladý talent naskakuje väčšinou do duelov našej reprezentácie ako striedajúci hráč, no v budúcnosti môže byť jej veľkou oporou. Tentoraz to bude pre neho veľká skúška.

„Beriem to ako eufóriu a veľkú vec, že tu môžem byť. Čo sa týka nervozity, tá príde neskôr. Ale myslím si, že bude zdravá a športová, ktorá je potrebná pre to, aby sme podali dobrý výkon. Všetci sa tešíme a žijeme v očakávaní, kedy to celé vypukne. Chceme urobiť radosť sebe aj všetkým fanúšikom,“ uviedol 21-ročný stredopoliar.

Zápasy Slovenska si bude možné užiť v Amfiteátri Košice. Prinášame ich kompletný rozpis. V prípade postupu zo skupiny však môžeme očakávať rozšírený program. Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Program Amfiteátra Košice v rámci ME vo futbale 2016 vo Francúzsku:

  • Wales – Slovensko: 11. júna o 18:00
  • Rusko – Slovensko: 15. júna o 15:00
  • Slovensko – Anglicko: 20. júna o 21:00

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM