Alexandra Kolínská Krimi

Gabo (28) podával falošné inzeráty o práci v cudzine: Hrozia mu dva roky natvrdo!

Takýchto prípadov je viac než dosť. Falošné inzeráty sľubujú prácu v zahraničí. Nejedným z podvodníkov v tomto segmente je aj Gabriel (28). Podľa hovorkyne od mužov zobral zálohu, no prácu im nedal. Teraz mu hrozí basa.

Ilustračný obrázok k článku Gabo (28) podával falošné inzeráty o práci v cudzine: Hrozia mu dva roky natvrdo!
Zdroj: Webnoviny.sk

Polícia v Moldave nad Bodvou obvinila Gabriela (28) z prečinu podvodu. Moldavčan podľa polície v auguste minulého roku na jednom z internetových portálov pod falošným menom ponúkal sprostredkovanie práce v zahraničí, pričom za sprostredkovanie požadoval finančnú zálohu za administratívne náklady a ubytovanie.

„Na podvodný inzerát s ponukou práce v zahraničí (práca na stavbe, práca kuriéra) naleteli dvaja muži z okresu Topoľčany a Košice okolie, ktorí peniaze vyplatili na bankovú účet. V jednom prípade išlo o sumu 137 eur a v druhom 175 eur. Obvinený Gabriel však prácu nesprostredkoval a zálohu nevrátil, pričom tak oboch poškodených mužov uviedol do omylu,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Obvinenému mužovi za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Polícia odporúča občanom, aby boli obozretní v prípade ponúk práce prostredníctvom inzerátov na internetových portáloch. Záujemcom o prácu v zahraničí odporúčame overiť si dôveryhodnosť sprostredkovateľa, využívať najmä oficiálne a overené subjekty s dobrým hodnotením a skúsenosťami i­ných.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM