Alexandra Kolínská Hokej

Gólová naháňačka v Martine: Oceliari vyhrali až v predĺžení

Košičania sa od začiatku tlačili pred brankára Čecha, čoho dôsledkom boli dobré príležitosti v úvodných piatich minútach. Domáci brankár však pokusy aktívnejších Oceliarov za svoj chrbát nepustil.

Ilustračný obrázok k článku Gólová naháňačka v Martine: Oceliari vyhrali až v predĺžení
Zdroj: TASR

Súboj siedmeho tímu v tabuľke s lídrom súťaže priniesol v prvej tretine len priemerný hokej. Obe mužstvá predovšetkým pozorne bránili a nepúšťali strelcov do vyložených príležitostí. Brankári si na oboch stranách bez problémov poradili so všetkými pokusmi, pričom viac práce mal domáci Čech. V polovici prvého dejstva hral majster presilovku a po 99 sekundách ju využil, keď sa zblízka presadil Jánošík. Hra sa postupom času vyrovnala, no naďalej sa sústredila prevažne v strednom pásme. Dvadsaťdeväť sekúnd pred sirénou sa tešil aj domáci Mountfield, keď Kolba na dvakrát prekonal Hyláka a vyrovnal.

Na začiatku druhého dejstva bolo viac vylúčených a Martin sa ubránil 39-sekundovej presilovke o dvoch hráčov. V 27. minúte mal výbornú príležitosť Bartánus, ale Čech bol na mieste. O tri minúty neskôr stálo pri Hylákovi šťastie, keď strela Smreka zazvonila na žŕdke košickej bránky. Aj Martin mal potom 27-sekundovú výhodu o dvoch hráčov, nevyužil ju, ale o chvíľu strhol vedenie na stranu domácich Ďatelinka – 2:1.

V treťom dejstve to bol taktický boj. Maximálne snažiaci sa domáci dobre obsadzovali súperových hráčov, a tak sa favorit len ťažko presadzoval. V 51. minúte síce strelil Šeda druhý gól Košíc, ale pre predchádzajúci faul Jenčíka na Smreka napokon neplatil. Hostia potom poriadne pritlačili, mali výraznú prevahu, ale domáci odolávali. Až 69 sekunúd pred treťou sirénou pri hre 6 proti 4 Češík predsa len vyrovnal.

Aj v predĺžení sa do tretice trafili Košičania počas presilovky a Štrbák rozhodol o triumfe a dvoch bodoch pre hostí.

Hlasy trénerov

Daniel Babka, tréner Martina: „Pred zápasom s veľkým favoritom by sme jeden bod brali. Po zápase sme však sklamaní. Naše určité nedostatky sme nahrádzali obrovskou bojovnosťou. Všetci hráči siahli na dno svojich síl. Nepáči sa mi však, že profesionálnu súťaž neriadia profesionálni rozhodcovia.“ Anton Tomko, tréner Košíc: „Bol to bojovný zápas. V druhej tretine bolo veľa vylúčených, čo ovplyvnilo plynulosť hry a domáci viedli 2:1. V tretej tretine sme zlepšili pohyb, dôraz a prestrieľali sme Martin 14:3. Zaslúžene sme vyrovnali, v predĺžení následne využili presilovku 4 proti 3, a tak odchádzame z Turca spokojní.“

MHC Mountfield Martin – HC Košice 2:3 pp (1:1, 1:0, 0:1 – 0:1)

Góly: 20. Kolba (Varga, Markovič), 32. Markovič – 11. Jánošík (Jenčík, Štrbák), 59. Češík (Štrbák, Spilar), 64. Štrbák (Bartoš)
Rozhodovali: Stano – Gajan, M. Smrek
Zmeny: od 21. min Philipp (Košice)
Vylúčení: 10:7 navyše Markovič 10 min nešportové správanie
Presilovky: 0:3
Oslabenia: 0:0
2500 divákov

Zostavy

MHC Mountfield Martin: Čech – Ďatelinka, Lojek, Dvořák, Smrek, Tupý, Kolba – Varga, Galamboš, Markovič – Suja, Illo, Finsterle – Važan, Pokrivčák, Themár
HC Košice: Hylák – Jánošík, Štrbák, Cebák, Černák, Drgoň, Šeda – Bartánus, Hrnka, Lapšanský – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík, Češík, Chovan – Stupka, Kolena, Hinďoš

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM