Basketbal

Good Angels si to namierili do Bourges: V stredajšom zápase pôjde o všetko

Basketbalistky Good Angels Košice odleteli do francúzskeho Bourges, kde v stredu nastúpia na tretí rozhodujúci zápas play off Európskej ligy. Zverenky Maroša Kováčika si uvedomujú, že iba koncentrovaná hra s minimom chýb im zabezpečí účasť vo Final Eight v ruskom Jekaterinburgu.

Ilustračný obrázok k článku Good Angels si to namierili do Bourges: V stredajšom zápase pôjde o všetko
Zdroj: TASR

Recept na defenzívu francúzskeho klubu ukázali Košičanky v poslednom domácom stretnutí, keď počas celého duelu dokázali pokrývať hráčky súpera a dôsledným i rýchlym pristupovaním im nedávali čas na pokojné zakončenie. „V stredu odohráme najdôležitejší zápas sezóny, bude to buď-alebo. Musíme bojovať od prvej minúty, aby sme sa dostali do Final Eight,“ uviedla poľská krídelníčka Magdalena Zietarová.

Recept na francúzske súperky

Hru slovenského majstra okrem defenzívy zdobilo i zakončenie a doskoky, o ktoré sa nielen v obrane, ale i v útoku postarala posila pred vyraďovacími súbojmi Ruska Irina Osipovová. Košickému klubu vyšiel najmä vstup do stretnutia (19:8). „Samozrejme, že začiatok duelu je veľmi dôležitý, ale musíme sa sústrediť po celých štyridsať minút. Bourges je veľmi dobrý tím a dokáže využiť naše chyby, po ktorých sa môže dostať do zápasu,“ konštatovala Zietarová.

Good Angels nad Bourges zvíťazili v dvanástich vzájomných dueloch dvakrát, no na palubovke súpera ani raz. „Dôležitý bude štart do stretnutia. Nesmieme v nežičlivom prostredí v Bourges stratiť koncentráciu v prvých siedmich minútach a rovnako dôležitá bude defenzíva. Ťažko je povedať, kto má výhodu. Súper má výhodu domáceho prostredia, ale môže sa dostať viac pod psychický tlak. My však urobíme všetko preto, aby sme si ešte zahrali v tomto roku v Jekaterinburgu,“ povedal asistent trénera Peter Jankovič.

Exkluzívna basketbalová spoločnosť

Na záverečný turnaj Final Eight v ruskom Jekaterinburgu (7. – 13. apríla) už postúpilo päť klubov, domáci UMMC Jekaterinburg, ďalšie dva ruské kluby Nadežda Orenburg a Spartak Moskva a dva turecké Fenerbahce Istanbul a Galatasaray Istanbul.

V minulom ročníku obsadili Good Angels 4. miesto a medzi finálovú osmičku môžu postúpiť cez spomínaný Bourges. Rovnakú snahu majú aj hráčky českého ZVVZ USK Praha, ktorým v ceste stojí španielsky Rivas Ecopolis a turecký Kayseri Kaski spor, v domácom prostredí nastúpi proti talianskemu Beretta Famila Schio.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM