Basketbal

Good Angels v žiare reflektorov: Košický tím ako najlepší športový kolektív roka!

Keď sa pred 12 rokmi profiloval košický ženský basketbal na vyššiu úroveň, veľmi túžil nielen po domácich, ale aj medzinárodných úspechoch. Vlani sa Košičanky pod hlavičkou klubu Good Angels konečne dočkali aj výrazného prieniku do medzinárodného povedomia.

Ilustračný obrázok k článku Good Angels v žiare reflektorov: Košický tím ako najlepší športový kolektív roka!
Zdroj: TASR

Desiaty domáci extraligový titul, víťazstvo v Stredoeurópskej lige v konkurencii najlepších slovenských a maďarských klubov, ale najmä celkové 4. miesto v Eurolige, najprestížnejšej ženskej basketbalovej súťaži na starom kontinente, ich posunulo v ankete novinárov o najlepší športový kolektív roka 2013 až na samý vrchol

Veľká pocta pre tím

"Je to ocenenie našej dlhoročnej roboty v klube. Také niečo sa vám nedostane každý rok. Išlo o výsledkovú kontinuitu vygradovanú najúspešnejšou sezónou. Všetci športovci túžia byť úspešní a byť medzi najlepšími desiatimi jednotlivcami či troma kolektívmi na Slovensku. My nie sme výnimka. Je to pocta, ktorá nás veľmi potešila,“ reagoval na správu o prvom mieste v ankete generálny manažér Košíc Daniel Jendrichovský.

Košičanky sa v lanskej sezóne odrazili k výšinám víťazstvom v B-skupine Euroligy, čo sa im podarilo prvý raz v histórii. Doma si poradili aj so silnou trojkou Nadežda Orenburg, Famila Schio a Fenerbahce Istanbul.

Vypredali Steel arénu

V 1. kole vyraďovacej časti košické hráčky zdolali španielsku Salamancu 2:0 na zápasy a premiérovo postúpili na záverečný turnaj Final Eight určený pre osem najlepších ženských tímov Európy. Tam v skupine zdolali turecký Galatasaray aj poľské Polkowice a zaváhali len s najväčším favoritom – domácim Jekaterinburgom.

Posunulo ich to do semifinále, kde už nestačili na starého známeho zo základnej skupiny – turecký tím Fenerbahce. V zápase o 3. miesto podľahli na záver francúzskemu

„Boli to krásne chvíle v minulej sezóne, ale rovnako pekné sú aj teraz, keď sme dokázali vypredať na ženský basketbal Steel arénu. Domnievam sa, že aj tento momentálny faktor spojený s eufóriou nám pomohol k víťazstvu v ankete. Keď som našim hráčkam – Švédke Abdiovej a Bieloruske Levčenkovej – vysvetlil, o akú anketu ide, odpovedali, že v ich krajinách by sa ženský basketbal nemohol dostať na prvé miesto v konkurencii iných športov,“ dodal Jendrichovský.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM