Zuzana Vajayová Rôzne

Gymnazisti budú mať novú aulu,chýbať im budú učebnice

Na novú aulu, knižnicu, posilňovňu a klubovňu sa môžu od septembra tešiť študenti košického Gymnázia Alejová. Počas prázdnin prešla škola početnými stavebnými zmenami.

„Upravujeme celú budovu, modernizujú sa učebne, vylepšujú sa podmienky pre štúdium,“ priblížil v rozhovore pre TASR riaditeľ gymnázia Ľubomír Sobek.

Zmena súvisí aj s tým, že škola sa rozšíri o zaniknuté Gymnázium na Exnárovej, ktoré bolo vyradené zo siete škôl. Kvôli tomu bude na Alejovej v novom školskom roku o deväť tried viacej, spolu 26.

Gymnazisti budú mať od septembra k dispozícii tiež viac učební na informatiku a cudzie jazyky. Najväčšou novinkou je podľa riaditeľa nová poschodová aula. „Bude slúžiť na rôzne besedy, prednášky, vojde sa tam až 72 žiakov, čiže dve až tri triedy.“

Posilňovňu presťahujú na Alejovú z Exnárovej. Klubovňa bude slúžiť na rokovanie Študentskej rady, voľný čas a oddych študentov.

Vášniví čitatelia budú mať na gymnáziu aj samostatnú knižnicu – doteraz mali knihy len v skriniach v triedach. „Knižničný fond sme doplnili z Exnárovej a rodičia nám nosili knihy, ktoré už doma nepotrebovali a zídu sa študentom,“ dodal riaditeľ.

Negatívom do nového školského roka je podľa Sobeka nedostatok školských učebníc. „Chýbajú stále, dostávali sme v priebehu prázdnin z niektorých predmetov, ale nie zo všetkých a nie v počte, akom sme žiadali,“ vysvetlil.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Zuzana Bobríková, na sťahovanie gymnazistov z Exnárovej vyčlenil KSK 5000 eur. Podstatne vyššiu sumu, a to 80.000 eur, vyčlenili na opravu priestorov gymnázia na Alejovej ulici.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM