Zuzana Vajayová Rôzne

Hasičov zamestnali na území krajov desiatky požiarov suchej trávy

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) absolvovali v priebehu dnešného dňa k 16.00 h na území Prešovského a Košického kraja približne 20 výjazdov k požiarom suchej trávy.

Dopoludnia sa zároveň podieľali na uhasení požiaru rodinného domu v meste Sabinov, ktorý spôsobil škodu za vyše 6600 eur.

„Momentálne máme na výjazde sedem jednotiek k požiarom suchej trávy, spolu s ďalším za dnešný deň pôjde asi o 10 výjazdov,“ informoval TASR Pavol Vravec z Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove s tým, že prvé hlásenia o horení porastov dostali asi o 13.50 h.

Približne rovnaký počet výjazdov k tým istým druhom požiarov absolvovali do 16.00 h aj hasiči v Košickom kraji. Prvé hlásenia o horení trávy dostali krátko pred poludním.

Hasenie požiaru staršieho rodinného domu dnes v Sabinove skomplikoval hasičom strážny pes. „Vzhľadom na to, že vo dvore bolo pustené zviera, jednotka rozbila sklenené výplne na oknách z ulice a tak vykonala prieskum objektu,“ vysvetlil Vravec.

Dodal, že v dome sa nenachádzali žiadne osoby. Oheň následne uhasili C-prúdom. „Po príchode majiteľa domu bolo strážne zviera uzatvorené a vypnutý elektrický prúd. Vnútorné priestory sme následne odvetrali pretlakovým ventilátorom,“ uzavrel Vravec s tým, že príčina vzniku požiaru je v štádiu šetrenia.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM