Webnoviny - Hokej

HC Košice majú za sebou prvý tréning pod vedením Stavjaňu

Hokejisti majstrovského HC Košice sa v pondelok prvýkrát stretli od zisku majstrovského titulu a začali s prípravou na nový súťažný ročník.

Ilustračné foto SITA/Tomáš Benedikovič (WEBNOVINY) – V priestoroch zimného štadióna v Čermeli prepotili dresy už pod vedením nového trénera Antonína Stavjaňu, s ktorým sa vedenie dohodlo na dvojročnej zmluve. Stavjaňa pri kormidle nahradil Rostislava Čadu, ktorý odišiel do Avangardu Omsk.

Okrem nového trénera sú v mužstve aj dvaja noví obrancovia

„Košice vyhrali tri sezóny po sebe majstrovský titul. Pokúsime sa ho znovu obhájiť, v tomto klube sú ciele najvyššie. Dúfame, že aj nasledujúca sezóna bude dobrá. Som rád, že tím ostáva pokope, budú tam len drobné úpravy. Vysoký štandard, ktorý tu bol, chceme udržať,“ povedal ešte pred prvým tréningom Stavjaňa. Pod vedením nového trénera sa do prípravy Košíc zapojili i dve nové tváre – obrancovia Michal Novák a Marek Biro. Obaja podpísali dvojročné kontrakty, pričom Novák prichádza z Nitry a Biro z Banskej Bystrice. V rámci prípravy poskytne košický klub príležitosť i viacerým svojim odchovancom, ktorí v predošlej sezóne prispeli k juniorskému titulu majstrov Slovenska. V kádri už naopak nefigurujú českí útočníci Martin Frolík (odišiel do Litvínova) a Jaroslav Kristek. S mužstvom sa do tréningového procesu nezapojil brankár Július Hudáček, ktorý momentálne čaká na ponuku zo zahraničia.

„S tímom som sa už zoznámil. Získali sme dve posily do obrany. Uvidíme, či ešte niekto príde. Čo sa týka brankárskej otázky, Julo Hudáček má nejaké ponuky, ale kým nie je nič podpísané, tak nie je vylúčené ani to, že v Košiciach ostane,“ doplnil Stavjaňa, ktorý prichystal pre hráčov osemtýždňovú prípravu na suchu. Po prvej fáze prípravy nasledujú dovolenky. „Dnes sa ešte budú môcť pozrieť na skvelé zápasy na majstrovstvách sveta, ale postupne budeme tréningové dávky zvyšovať,“ doplnil Stavjaňa.

Do ročníka 2011/12 vstúpia oceliari aj s novým prezidentom, Miroslava Kiraľvargu nahradil viceprezident spoločnosti U. S. Steel Košice pre technológiu Vladimír Jacko. Nový šéf košického hokeja sa už predstavil aj hráčom.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM