Lukáš Zavacký Hokej

HC Košice uzavreli káder na Ligu majstrov: Do tímu pribudol útočník draftovaný Petrohradom!

Súpiska košického hokejového klubu na Ligu majstrov je hotová! Poslednou posilou pred jej začatím je pomerne mladý útočník, ktorého si v 3. kole draftu zvolil SKA Petrohrad.

Ilustračný obrázok k článku HC Košice uzavreli káder na Ligu majstrov: Do tímu pribudol útočník draftovaný Petrohradom!
Zdroj: TASR

Ide o 26-ročného Tomáša Klímu. Hokejovo rástol v HC Dukle Trenčín, ale i v Čechách. Naposledy pôsobil v konkurenčnom HKM Zvolene. V prestížnej ruskej súťaži si nezahral, aj keď o neho malo relatívny záujem spomenuté slávne mužstvo v mládežníckom výbere v roku 2010.

Čítajte tiež: Káder HC Košice posilnili českí brankári: Jeden si zahral v KHL za Slovan Bratislavu

„V kádri boli doteraz 13 útočníci a keďže nás čaká dlhá náročná sezóna, mali sme záujem doplniť mužstvo ešte o ďalšieho centra. Tomáš je mladý, talentovaný a silovo dobre pripravený hráč, ktorý má všetky predpoklady úspešne u nás rozvíjať svoju ďalšiu kariéru,“ uviedol generálny manažér HC Košice, Juraj Bakoš.

Celok z metropoly východu už začal trénovať na ľade. Najbližšie ho čaká prípravný zápas vonku s Martinom (4. augusta). Následne domáce stretnutia so Zvolenom (9. augusta) a opäť s Martinom (11. augusta). V Lige majstrov začínajú o 5 dní neskôr po poslednom uvedenom dátume.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/hckosice.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM