Barbara Dallosová Hokej

HC Košice v špeciálnej TOP 3: Fanúšikovia z facebooku dopomohli k zaujímavému rebríčku!

Aj keď leto je v plnom prúde, rozhodli sme sa pozrieť na obľúbenosť slovenských hokejových tímov pôsobiacich v extralige. Merítkom boli fanúšikovia na Facebooku. Ako sa umiestnil HC Košice?

Ilustračný obrázok k článku HC Košice v špeciálnej TOP 3: Fanúšikovia z facebooku dopomohli k zaujímavému rebríčku!
Zdroj: TASR

Zabrovsovali sme si po sociálnej sieti a zisťovali, ako sú na tom jednotlivé slovenské extraligové kluby podľa počtu fanúšikov na Facebooku. Zamerali sme sa iba na oficiálne fan page jednotlivých klubov.

Jednoznačne najviac fanúšikov na sociálnej sieti má klub HK Poprad, ktorému svoje „páči sa mi“ dalo 22 555 fanúšikov. A hneď na druhom mieste v sympatiách užívateľov tejto sociálnej siete sa usadili naše Košice. Priečku si vybojovali s počtom fanúšikov 16 168. Treticu na Facebooku najobľúbenejších klubov uzatvára Martin, ktorý nazbieral 12 971 lajkov.

Štvrté miesto si vyslúžila fan page nitrianskeho klubu (9 889), na päty mu šliape Zvolen (8 423), ďalej nasledujú Žilina (6 725), Trenčín (6 380), Piešťany (4 359), Banská Bystrica (3 536) a desiatym najlajkovanejším klubom je Skalica (2 436).

Zaujímavosťou je, že najznámejší slovenský tím Slovan Bratislava má na facebooku 115 010 fanúšikov a podľa agentúry Result Sports je jedenástym najpopulárnejším klubom v Európe v počte fanúšikov na sociálnych sieťach.

Uvedené počty fanúšikov platia k dátumu 11.6.2015.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM