Šport

Hľadá sa najúspešnejší košický športovec: Nominácie sa rodili mesiace!

Kto sa stane športovou osobnosťou Košíc (ŠOK)? Odpoveď na túto otázku sa dozvieme už zanedlho. Účasť na podujatí prisľúbil aj útočník HC Peter Bartoš, no pozvánku dostali aj ďalší významní košickí športovci.

Ilustračný obrázok k článku Hľadá sa najúspešnejší košický športovec: Nominácie sa rodili mesiace!
Zdroj: TASR

Slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety Športová osobnosť Košíc sa bude konať v piatok 21. februára v Spoločenskom pavilóne v Košiciach. Čestným hosťom slávnostného vyhlásenia piateho ročníka ankety bude Peter Hámor, jeden z najúspešnejších slovenských horolezcov súčasnosti. Organizátori očakávajú približne 300 hostí.

Vzácni hostia

Meno víťaza sa verejnosť i médiá dozvedia až na samotnom galavečeri, no už teraz sú známe mená laureátov. Na slávnostný galavečer sú pozvaní aj laureáti ŠOK-u z minulých rokov, napríklad hádzanár 20. storočia Anton Frolo, hokejový veterán Bedřich Brunclík či kulturista Igor Kočiš.

„Nominácie sa rodili približne 3–4 mesiace. Momentálne nás najviac zamestnáva príchod všetkých laureátov do Košíc na slávnostný galavečer. Nie je to jednoduché, no veríme, že väčšina z nich si ocenenie osobne prevezme. Sme veľmi radi, že Peter Hámor naviaže na plejádu osobností, ktoré svojou návštevou poctili slávnostné vyhodnotenie,“ prezradil hlavný organizátor podujatia ŠOK 2013 Branislav Koniar.

Zastúpenie má aj košický hokej

Na slávnostnom vyhlásení nebudú chýbať športové osobnosti, svoju účasť potvrdil aj útočník HC Košice Peter Bartoš. „Máme vtedy zápasové voľno, takže rád prídem osobne. Je to dobré meno pre klub, ale aj veľká odmena pre samotných športovcov,“ povedal. Organizátorov teší fakt, že laureáti ŠOK-u v kategórii – Nádej z minulých rokov Tomáš Jurčo a Martin Marinčin sú v záverečnej nominácii hokejového tímu na ZOH v Soči.

Hlavný organizátor už tradičnej ankety vysvetlil aj jej opodstatnenie. „Je to projekt, ktorý sa snaží vyhľadávať osobnosti, ktoré sú na vrchole teraz, ale aj tie, ktoré ešte len budú prinášať radosť fanúšikom. Hľadáme aj športovcov, ktorí tu vyrastali, ale teraz sú už niekde inde, pretože ich tam zaviala kariéra,“ povedal Branislav Koniar. Na rozdiel od predošlých ročníkov, tentoraz už organizátori neudelia ocenenie ŠOK FAN.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM