Lukáš Zavacký Správy

Tanečníci, toto je jedinečná šanca: V Košiciach sa budú hľadať talenty, niečo sa budete môcť aj naučiť!

Počas dvoch dní sa v košickom Kulturparku uskutoční veľká tanečná akcia. Svoj talent sa bude dať prezentovať aj pred najväčšími odborníkmi zo Slovenska či celého sveta.

Ilustračný obrázok k článku Tanečníci, toto je jedinečná šanca: V Košiciach sa budú hľadať talenty, niečo sa budete môcť aj naučiť!
Zdroj: Tomáš Mačej/outbreak.sk

Podujatie s názvom World Dance Day 2016 Košice, ktoré organizujú OZ Outbreak, Outbreak Dance Center, Mesto Košice a K13 – Košické kultúrne centrá, sa uskutoční zadarmo 29. a 30. apríla od 14:00 do 19:00. Naše mesto sa tak pripojí k miliónom tanečníkov, ktorí v 155 krajinách sveta oslavujú každoročne 29. apríla Medzinárodný deň tanca.

„Ponúka priestor prezentovať sa tanečným a umeleckým operátorom, základným umeleckým školám a tanečným konzervatóriám nášho mesta a regiónu a formou tanečného umenia vytvoriť vzájomnú, dlhodobo-udržateľnú spoluprácu,“ píše sa na webovej stránke K13.

V rámci tejto udalosti sa odohrajú tri výchovné koncerty pre žiakov základných a stredných škôl, diskusie, hry či workshopy venované tancu. Návštevníci si môžu vybrať z viacerých štýlov ako hip hop, capoeira, house dance, poppin, ľudový či moderný tanec. Prísť môžu okrem kultúrnych operátorov, členov a žiakov tanečných škôl aj deti s potenciálnym tanečným talentom.

Zúčastní sa jej niekoľko zaujímavých tanečných osobností zo Slovenska, a to Vlado Michalko, Rado Vagač, Ariadna Vendelová, Nina Vengerová, Tomáš Valkovský, Alex Bati a Miguel Quezada. Nebudú však chýbať ani uznávaní svetoví tanečníci – Niki Tsappos, J. K. Sanchez či Vahe „Wahe“ Akopjan.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/K13, foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM