Lenka Fedorová Kultúra

Hľadáte zábavu či vhodný oddych? Nový týždeň s prehľadom ako šitým pre Košičanov

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Košiciach zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte zábavu či vhodný oddych? Nový týždeň s prehľadom ako šitým pre Košičanov
Zdroj: TASR

ROZÁLIA

18. apríl 2016 o 19:00, Malá scéna

Inscenátori budú mať rozlúsknuť tvrdý oriešok. Ich snahou bude, čo najlepšie pochopiť minulosť, aby sa mohla vyliečiť prítomnosť. Inscenácia je inšpirovaná svetom prózy slovenského spisovateľa Stanislava Rakúsa, ktorý sa vo svojich textoch zaoberá deformujúcimi vplyvmi doby.

HISTÓRIA ZHMOTNENÁ V KOVE

19. apríl 2016 o 9:00, Východoslovenské múzeum v Košiciach

Na vernisáži vás svojím vystúpením poteší klavirista a skladateľ Vladimír Železňák so svojou tvorbou. Hosťom mu bude Marián Demeter mladší na husliach. Počas vystúpenia si budete môcť vypočuť aj skladbu Sedem divov Košíc, s ktorou sa dostal autor ako jediný na Slovensku do finále celoeurópskej klavírnej súťaže.

AKO ŠLO VAJCE NA VANDROVKU

19. apríl 2016 o 9:00, Bábkové divadlo Košice

Pre najmenších divákov je určená známa rozprávka pripravená na motívy Pavla Dobšinského. Vajce sa vyberie na vandrovku do sveta, pretože sa chce stať súčasťou koláča. Počas svojej cesty stretne ďalšie postavy ako raka, kačku, koňa či moriaka. Každý z nich si nesie svoj vlastný príbeh, a tak sa z vandrovky vyvinie nová situácia. To, čo táto partia spolu vystrojí, vám vyčarí poriadny úsmev na tvári.

DNI UKRAJINY V KOŠICIACH

19. apríl 2016 o 16:30, Kasárne Kulturpark

Spoznajte módu, kultúru, dejiny a život na Ukrajine. Naši východní susedia majú, čo ponúknuť, a tak sa môžete tešiť na vystúpenia ukrajinských súborov moderného tanca, súbory, ktoré odprezentujú národné tradície na Ukrajine, výstavy, diskusie, koncerty či workshopy. Dni Ukrajiny začínajú 19. apríla a potrvajú do 24. apríla 2016.

NA PERÓNE: BÚVAJ

20. apríl 2016 o 19:00, Tabačka KulturFabrik

Od starých ľudí sa máme čo učiť. Predstavenie vám prinesie autentické výpovede, ktoré sú vešteckou guľou do vráskavého sveta plného vyblednutých spomienok, životných sklamaní, či trápenia, ale aj múdrostí a milých nedorozumení.

ROBO OPATOVSKÝ & BAND

20. apríl 2016 o 20:00, Jazz Club

Miláčik žien Robo Opatovský prichádza do Košíc. Opatovský je na scéne už neuveriteľných 20 rokov. Tento krát si na hosťovanie prizval Nika KARCH.

CESTA DO PRAVEKU

21. apríl 2016 o 16:00, Východoslovenské múzeum v Košiciach

Zažite fascinujúci pohľad do sveta vyhynutých živočíchov. Výstava vám priblížili skameneliny a modely prehistorických zvierat, vývoj života vo všetkých geologických obdobiach, od prvohôr až po dobu ľadovú. Hlavný dôraz sa bude klásť na fosílie zo Slovenska.

JEDNOHUBKY PRE ŽENY

21. apríl 2016 o 16:00, Verejná knižnica Jána Bocatia

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach Vás pozýva na besedu s novinárkou a spisovateľkou Katarínou Čániovou. Čániová vyštudovala žurnalistiku, neskôr pracovala ako novinárka v Košiciach. Napísala knihy Orechová slávnosť a Višňové zápisky.

CHROBÁK V HLAVE

21. apríl 2016 o 19:00, Štátne divadlo

Fantastická komédia o nevere verných, ktorým niekto nasadí do hlavy chrobáka vám spríjemní víkend. Predstavenie je jednou z najhranejších a najslávnejších komédií na svete. A to už je čo povedať.

ZOČI VOČI TOUR 2016

22.apríl 2016 o 17:30, Colloseum klub

Po vyše roku vyráža kapela Zoči Voči opäť na turné. Kapela si na svoje turné pozvala netradičných hostí. Budú nimi hviezdy youtuberského neba, ktorí si pre vás chytajú autogramiádu a fotenie. Kapela vás poteší piesňami z nového albumu, ktorý vyjde na jeseň tohto roka.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM