Lenka Fedorová Rôzne Rôzne

HLASUJTE: Ktoré trhovisko v Košiciach je najlepšie?

Sezóna ovocia a zelenina vrcholí. Kým niektorí si tieto zdroje vitamínov kupujú z obchodov, iní nedajú dopustiť na miestnych farmárov a zdravé poklady nakupujú na trhoch.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Ktoré trhovisko v Košiciach je najlepšie?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

S letom sa nám okrem príjemného teplého počasia spája aj čerstvosť a ľahká dostupnosť ovocia a zeleniny. Nie každý má možnosť si zdravé potraviny vypestovať doma, a tak mnohí siahajú po istote v obchodoch. Iní zas dávajú prednosť nákupu na trhovisku. V Košiciach je ich hneď niekoľko.

Spokojnosť nad zlato

Pani Lenka Nováková Lacková chodí najradšej na trhy na Jazere k pošte. „Mám to na skok a tetušku, od ktorej viem, že to mám čerstvé,“ pochvaľujú si miestny trh Lenka.

Na Jazere sa okrem toho ešte nachádzajú trhoviská pri OC Bukovec a pri OC Branisko. Košičania si tak môžu pochutnať na zdravých dobrotách priamo z trhov. Marcela Lancošová zas uprednostňuje nákup ovocia a zeleniny pri OC Merkúr. „Máme to najbližšie a s pani sme spokojní. Ešte sa mi nestalo, aby som tam zle nakúpila,“ uvádza Marcela.

V Košiciach viac ako 10 trhovísk

Medzi najznámejšie trhy však bez pochyby patrí trhovisko na Dominikánskom námestí. Trhy tam ožívajú od jari do jesene, taktiež pred Vianocami či na sviatok Všetkých svätých. Nakúpite tam nielen ovocie a zeleninu, ale aj rôzne domáce produkty šikovných remeselníkov. Trhy majú výhodnú polohu, keďže sa k ním dá ľahko dostať z Hlavnej ulice. Neďaleko nich sa v centre mesta na Hradbovej nachádzajú aj ďalšie trhy.

Na trhy chodí s obľubou nakupovať aj pán Jaroslav. „Keď som v centre, tak radšej zájdem na Dominikánske. Trhy sú tam už dlho, tak idem na istotu. Zatiaľ som bol stále spokojný, väčšinou nakupujeme klasiku, paradajky, uhorky, manželka kvietky,“ prezradil Jaroslav. Ako ďalej uviedol, keďže býva na Juhu, občas zájde aj na trhy pred Astóriou alebo na menšie na Železníkoch.

Terasania si zas prídu na svoje na trhoch pred Kosmaltom, na Kysuckej, obyvatelia z KVP sa tešili z Farmarských trhov, tiež sú však pozastavené. Pri rušnej križovatke pri OC Mier si zas zdravý nákup môžu urobiť obyvatelia Severu.

Na ktorom trhovisku v Košiciach nakupujete najradšej?

Košičania chodia na trhy nakupovať radi
4
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM