Lenka Fedorová Rôzne

Hlavná ulica ožije remeslom: Hudba, tanec a dobré jedlo spestria Staromestské trhy

Pred dverami jesene budú môcť Košičania zažiť na Hlavnej ulici príjemnú atmosféru remeselných trhov. Organizátori v programe nezabudli ani na rodiny s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Hlavná ulica ožije remeslom: Hudba, tanec a dobré jedlo spestria Staromestské trhy
Zdroj: TASR

Už desiaty rok ožijú na Košických slávnostiach vína dávne tradície vinárstva a hodovania. Pulzujúca atmosféra, vynikajúce domáce i zahraničné vína, ako aj lahodné špeciality. To však nie je všetko. O sprievodný program sa postarajú obľúbené Staromestské trhy.

Tradícia trhov od roku 2010

Prvé Staromestské trhy zorganizovala mestská časť Košice – Staré mesto na Hlavnej ulici v roku 2010. Cieľom vtedy bolo prilákať návštevníkov pestrosťou ponuky remeselných výrobkov, vôňou výborných pochúťok, no predovšetkým priblížiť ľuďom čaro remesla. Inak tomu nebude ani tento rok, keď pôjde už o siedmy ročník trhov.

Čítajte tiež: Milovníci vína, tešte sa: Okolie Dolnej brány sa zmení na dvojdňový raj!

Organizátori si tak pre rodiny pripravili 10. septembra 2016 od 12:00 hodiny zaujímavý program v štýle country. Na úvod sa predstaví spevokol Malina, Kúzelník Gabi aj s výtvarnými dielňami s lektormi Múzea Vojtecha Löfflera.

Na Hlavnej aj škola tanca

Od 13:00 hodiny návštevníkom zatancujú tanečníci zo Smoky Mountains Dancers. Nebude chýbať ani škola tanca. Nakoniec nám zahrá country skupina Lady Jane.

Čítajte tiež: Jedinečná príležitosť: Ružín odhalí miesta bežne neprístupné!

Staré Mesto, ako jediná z košických mestských častí, sa nachádza na území, kde pôvodne vznikalo mesto Košice, ktoré patrí k mestám s bohatou a slávnou minulosťou a v minulosti udeľované privilégiá pomáhali rozkvetu remeselnej výroby, obchodu a zvyšovali význam i rozvoj mesta.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM