Lukáš Zavacký Hokej

Hokejisti Košíc cestujú do Bystrice: 5 vecí, ktoré musia zlepšiť, ak chcú postúpiť do finále

Po úvodných dvoch stretnutiach semifinále je postup pre košických hokejistov proti Banskej Bystrici skoro utópiou. Ak sa chcú dostať do finále, budú sa musieť zlepšiť v niekoľkých veciach.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Košíc cestujú do Bystrice: 5 vecí, ktoré musia zlepšiť, ak chcú postúpiť do finále
Zdroj: TASR

Favoritom boli pred spomenutou sériou Košičania. Tých stavali do pozície postupujúceho stávkové kancelárie, ale aj široká verejnosť. Všetko sa však zmenilo. S týmito činiteľmi sa budú musieť poradiť lepšie. Sezóna sa totiž pre nich môže po piatku skončiť (1. apríla).

Čítajte tiež: Semifinále s Banskobystričanmi sa blíži: Aké šance dávajú hokejistom Košíc stávkové kancelárie?

Útok, no i obrana

Kým v základnej časti sa hokejisti Košíc pýšili hlavne kvalitnou defenzívou, v semifinále tomu už tak nie je. No nezaostáva len obrana, totožne je na tom aj útok. Výsledkom je pre nich po dvoch zápasoch desivé skóre 2:8. Oceliari tak budú musieť zabrať v oboch aspektoch.

Vyššia úspešnosť zákrokov

Majstra z predošlých dvoch sezón nepodržali ani brankári. Najmä v druhom stretnutí, do ktorého nastúpili obaja, sa nevyznamenal ani jeden z nich. Polovičkou úspechu je práve gólman. Veľa toho bude v ostatnom priebehu série závisieť aj od neho.

Využívanie šancí

Banskobystričania v počte striel za svojím súperom zaostávali. V začiatočnom dueli predposlednej časti play-off mužstvá ohrozili bránky svojich konkurentov takmer rovnako. Baranov však v tejto štatistike Košičania v nasledujúcom meraní síl prevýšili dvojnásobne.

Presilovky

V oslabeniach si tím z východu Slovenska počínal na 100 percent, v presilovkách však nie. Vo vyraďovačke rozhodujú niekedy detaily. Košičania dokázali v semifinále streliť pri výhode o jedného hráča len jeden gól, preto je dôležité aj na tomto popracovať.

Potiahnutie od skúsených

V rozhodujúcich momentoch musia skúsení hráči potiahnuť mladších. Doteraz sa ale do streleckej listiny zapísali proti Banskej Bystrici len 24-ročný Tomáš Hrnka a 25-ročný Adam Lapšanský. Táto dvojica už niečo odohrala aj v reprezentácii Slovenska, no v celku Košíc sú hokejisti, ktorí toho majú viac za sebou, a to napríklad Gabriel Spilár, Jiří Bicek či Peter Baroš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM