Krimi

Hokejistu Ladislava Ščurka odsúdili na šesť rokov za vraždu rozhodcu!

Na šesťročný trest odňatia slobody dnes odsúdil Okresný súd Košice I bývalého hokejistu Ladislava Ščurka za vraždu hokejového rozhodcu Mareka Liptaja z januára 2008. Ten sa však aj voči tomuto rozsudku odvolal, preto nie je právoplatný.

Ilustračný obrázok k článku Hokejistu Ladislava Ščurka odsúdili na šesť rokov za vraždu rozhodcu!
Zdroj: Webnoviny.sk

Súd dnes opakovane uznal Ladislava Ščurka vinným z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Podľa znalcov z odboru psychiatrie a psychológie sa ho dopustil v stave zmenšenej príčetnosti, čo bolo poľahčujúcou okolnosťou.Oproti predchádzajúcemu rozsudku z minulého roku, ktorý odvolací krajský súd zrušil, je dnešný trest pre obžalovaného o dva roky nižší.

Na výkon trestu zaradil súd obžalovaného do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. Určil mu zároveň ochranný dohľad na jeden rok a psychiatrické liečenie ambulantnou formou.

Obžalovaný Ladislav Ščurko vinu za vraždu odmieta. „Nesúhlasím s rozhodnutím okresného súdu,“ uviedol po vynesení rozsudku pre novinárov.

Podľa súdu Ščurko 5. januára 2008 na odpočívadle štátnej cesty z Košíc do Prešova zavraždil Mareka Liptaja, ktorého bodol a sekol minimálne 19-krát nožom do hornej časti tela. Pozostatky rozhodcu našli v decembri 2008 medzi obcami Huncovce a Veľká Lomnica. Ladislav Ščurko, ktorý sa najprv pred vyšetrovateľom k činu priznal, na súdnom pojednávaní v roku 2010 vyhlásil, že skutok nespáchal a je nevinný. Zmenil tak svoju výpoveď a za páchateľov označil dvoch mužov, ktorých prvýkrát v živote videl na odpočívadle, kam odviezol obeť v osudný deň na stretnutie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM