Lukáš Zavacký Hokej

Hokejová sezóna v Košiciach: TOP 5 momentov posledného ročníka

Košickí hokejisti sa dostali až do semifinále Tipsport ligy, no o spokojnosti hovoriť nemožno. Do záverečnej časti play-off sa totiž neprebojovali po ôsmich rokoch. Toto je päť najväčších momentov tohtoročnej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Hokejová sezóna v Košiciach: TOP 5 momentov posledného ročníka
Zdroj: TASR

Aj tento ročník ponúkol u HC Košice niekoľko nezabudnuteľných momentov. Niektoré sa zapísali do pamäti fanúšikov viac, iné menej. Hlavne však tieto.

Zbabraný úvod a následné čistky

Do sezóny nastúpil košický tím ako obhajca titulu s cieľom atakovať najvyššie priečky a dostať sa čo najďalej. Z úvodných ôsmich zápasov však vyhral len raz. V derby s Popradom a prekvapujúco 5:1, no stroskotal napríklad na takých mužstvách ako Žilina, Piešťany či Martin. Pohyboval sa tak iba v spodnej časti tabuľky. Doplatil na to aj bývalý majster sveta, Martin Štrbák.

Príchod nového trénera

Zlá situácia v klube sa zmenila príchodom staronového trénera. Rostislava Čadu. Ten už s Košicami vyhral v minulosti dva tituly a jeho voľba namiesto Petra Oremusa v októbri minulého roka sa ukázala ako správna. Štart mu vyšiel ideálne, keď vyhral so svojím celkom proti Nitre, aj keď si najprv jeho zverenci museli zvyknúť na nový štýl.

Kvalitná posila a prísny trest

Za pamätnú situáciu môžeme označiť aj posilnenie tímu Gabrielom Spilárom. Ten sa koncom októbra vrátil do celku po neúspešnom pôsobení vo Fínsku. Oceliari však stratili ďalšiu svoju oporu. Adam Lapšanský dostal v novembri minulého roku štvormesačný trest za faul na Mareka Loskota z Banskej Bystrice. Odišiel do Ameriky, no po jeho odpykaní pomohol Košiciam v play-off.

Vyhraná základná časť

Pred vyraďovačkou slávili východniari víťazstvo v základnej časti. V jej závere mali pred druhou Nitrou 9-bodový náskok so skóre 156:85. Zo všetkých účastníkov v lige dostali najmenej gólov. Rostislav Čada ich tak vytiahol z posledných miest až na vrchol.

Nevydarená repríza finále

V play-off Košice najskôr narazili na Martin, s ktorým si poradili 4:0 na zápasy. V semifinále sa však stretli so súperom z Banskej Bystrice, s ktorým odohrali finálové zápolenia v minulom roku. Ten im porážku vrátil, keď našim hokejistom dovolil triumfovať len v dvoch dueloch a postúpil ďalej.

Viac športového spravodajstva a zaujímavostí získate, ak budete čítať športovú rubriku na našej stránke a lajknete našu facebookovu stránku!

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM