Martin Károly Správy

Padli hlavy štyroch riaditeľov nemocníc: Riaditeľ košickej je medzi nimi!

Minister zdravotníctva Viliam Čislák sa rozhodol pre radikálne riešenie. Troch riaditeľov fakultných nemocníc odvolal, s košickým sa dohodol na jeho abdikácii.

Ilustračný obrázok k článku Padli hlavy štyroch riaditeľov nemocníc: Riaditeľ košickej je medzi nimi!
Zdroj: TASR

Košický prípad mal rýchly priebeh. Ráno sme zverejnili, že: Pobúrení košickí odborári vyzývajú ministra na reakciu: Upratovanie nového urgentu nie je kóšer! a o pár hodín nasleduje reakcia.

Minister zdravotníctva Viliam Čislák sa s troma riaditeľmi štátnych nemocníc, ktoré uzavreli predražené zmluvy s externými firmami na dodávku stravy, dohodol na odchode z funkcie. Konkrétne ide o riaditeľov trnavskej, popradskej a banskobystrickej nemocnice.

Zmluvy boli uzatvorené v rozpore so zákonom o rozpočtových pravidlách, neboli predmetom rokovania vlády a ani jej neboli predložené,“ povedal dnes Čislák na brífingu. Dodal, že v tejto veci si uvedomuje aj zodpovednosť ministerstva zdravotníctva, lebo malo riaditeľov nemocníc informovať o tom, že zmluvy majú ministerstvu poslať na posúdenie.

Na najbližšom rokovaní vlády preto predložím návrh, aby bol z funkcie odvolaný aj vedúci služobného úradu ministerstva zdravotníctva Martin Senčák,“ dodal.

Čislák sa na odchode z funkcie dohodol aj v prípade riaditeľa košickej nemocnice, ktorej vedenie vybralo upratovaciu službu bez verejného obstarávania. „Bol tam porušený zákon o verejnom obstarávaní,“ konštatoval.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM