Alexandra Kolínská Správy

Horúčavy v Košiciach ani zďaleka nekončia: Teploty vystúpia do závratných výšin!

Pripravte sa, že horúčavy nám ešte zbohom ani zďaleka nedajú. Okres Košice tak bude čeliť teplám, ktoré určite netreba brať na ľahkú váhu. Meteorológovia nás varujú výstrahou najvyššieho stupňa. Ako vysoko u nás vystúpia teploty?

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy v Košiciach ani zďaleka nekončia: Teploty vystúpia do závratných výšin!
Zdroj: Dnes24.sk

Už len keď si to prečítate, sa poriadne zapotíte. „V okrese Košice sa očakáva dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 36 – 38 °C,“ uvádza sa na stránke Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu. Meteorológovia na dnes vydali pre náš okres výstrahu tretieho stupňa pred vysokými teplotami. Aj na ďalšie dva nadchádzajúce dni pre náš okres platí výstraha najvyššieho stupňa. Tá platí v utorok a stredu a to konkrétne od 12.00 do 18:00 hod, preto si dávajte veľký pozor.

„Vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ píše sa ďalej na SHMÚ. Podľa meteorológov je výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu v danej ročnej dobe a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM