Michal Lendel Hokej

Hra nervov dnes pokračovala v Steel aréne: Oceliari sú krôčik od titulu!

Hokejisti HC Košice privítali vo štvrtok v rámci finálovej série play off Tipsport extraligy na svojom ľade HK Nitra. Vypredaná Steel aréna videla v kvalitnom stretnutí , ktoré dospelo až do samostatných nájazdov, víťazstvo oceliarov. Tí sú tak už len krôčik od zisku majstrovského titulu.

Ilustračný obrázok k článku Hra nervov dnes pokračovala v Steel aréne: Oceliari sú krôčik od titulu!
Zdroj: TASR

Od úvodu sa tímy výborne strážili a do veľkých príležitostí sa ani jedno z mužstiev nedostávalo. Akú takú šancu mal Bicek, keď vystrelil z ľavej strany a hosťujúci brankár Kristan nevedel, kde má puk. Nitrianski obrancovia k dorážke domácich nepustili. V 11. minúte vystrelil Spilar a vzápätí dorážal Bartoš, no Kristan bol opäť na svojom mieste.

Došlo aj na góly

Najväčšiu príležitosť mal v prvej tretine Jenčík, ktorý sa rútil v oslabení na bránku hostí ale svoju šancu po tiesnení obrancom Königom nedokázal zužitkovať na gól. Na druhej strane sa mohol presadiť Chrenko, košický brankár Staňa mu jeho pokus chytil. Sľubne pre Nitru vyzerala aj možnosť Bajteka, no ten netrafil bránu.

V druhej časti hry sa v 23. minúte presadili domáci, potom čo nezužitkoval nahrávku spoza bránky košický útočník Bicek, no ujala sa Sojčíková dorážka, ktorá skončila v sieti Nitry – 1:0. Vedenie domácich však netrvalo dlho. Už v 26. minúte dokázal vyrovnať Kováčik pri prečíslení dvoch útočiacich hráčov proti jednému obrancovi. Lelkešová milimetrová prihrávka našla pripraveného spoluhráča, ktorý už nemal problém zasunúť puk za chrbát Staňu – 1:1.

Vedenie Košiciam mohol prinavrátiť Bartoš, ktorý sa ocitol sám pred brankárom hostí ale ležiaceho Kristana sa mu prehodiť nepodarilo. Veľkú príležitosť spálil na druhej straneTománek, ktorý zachytil rozohrávku košickej obrany, tentoraz gólman Staňa úspešne zakročil. V závere tretiny si vypracovali niekoľko veľkých šancí domáci. Pred Kristanom však nepochodili ani Češík s Bicekom a ani Bartánus.

Rozhodli nájazdy

V úvode tretej tretiny začali lepšie oceliari, no Hrnková strela po ľade skončila pod betónmi hosťujúceho gólmana. Ten sa predviedol aj v šanci Jenčíka, keď zlikvidoval svojím ľavým betónom nebezpečný puk smerujúci za jeho chrbát. Žŕdka zazvonila po bekhendovom zakončení Bartánusa.

V zapätí sa do obrovskej možnosti dostal Ručkay, ktorému naservíloval puk domáci obranca Deyl. Staňa však svoj tím podržal. V riadnom hracom čase už gól nepadol a zápas sa po tretí raz vo finálovej sérii dostal do predĺženia. V ňom sa nič podstatné neudialo a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich rozhodol o víťazstve Košíc Bartoš. Pred ním sa presadili Spilar (Košice) a Lelkeš (Nitra).

Hlasy trénerov:

Pavol Zůbek, asistent trénera HC Košice: „Dnes to bol obojstranne taktický zápas. Ani jedno z mužstiev hru príliš neotvorilo. Za stavu 1:1 nechcel nikto urobiť zbytočnú chybu. Zamerali sme sa viac na bránenie, no aj tak sme mali približne 45 striel na bránku. Myslím si, že by sme mali byť produktívnejší. Odmenení sme však boli v samostatných nájazdoch.“

Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra: „Opäť sa hralo vo vynikajúcej atmosfére. Obe mužstvá predviedli výkony na úrovni finále. Zápas sme prehrali po samostatných nájazdoch, v ktorých sa ukázalo, že Košice majú viac strelcov, ktorí sú schopní nájazdy premieňať.“

HC Košice – HK Nitra 2:1 pp a sn (0:0, 1:1, 0:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 23. Sojčík (Bicek), rozhod. sam. nájazd premenil Bartoš – 26. Kováčik (Lelkeš, Milo). Rozhodcovia: Baluška, Kubuš – Šefčík, Valach, vylúčení: 1:1 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 8347 divákov – vypredané.

Košice 24 / TASR

Video: huste.tv

Piaty zápas finále v prospech Košíc
1
Galéria
Piaty zápas finále medzi Košicami a Nitrou v Steel aréne
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM