Lenka Fedorová Rôzne

Hra Pokemon Go pobláznila národ: Názory Košičanov sa však rôznia

Mobilná hra Pokemon Go, vytvorená na námet animovanej rozprávky Pokemon si získava čoraz viac fanúšikov. Nechýbajú medzi nimi ani Košičania.

Ilustračný obrázok k článku Hra Pokemon Go pobláznila národ: Názory Košičanov sa však rôznia
Zdroj: Dnes24.sk

Hra Pokémon Go si za pomerne krátky čas získala milióny fanúšikov po celom svete. Spočiatku pre Európu prístupná nebola, avšak tí nedočkaví si ju šikovným spôsobom vedeli nainštalovať aj inak. V týchto dňoch je už oficiálne prístupná aj pre Slovensko.

Nový fenomén je inšpirovaný animovaným seriálom z 90. rokov Pokemon, pričom za touto novinkou stoja spoločnosti Niatic a Nintendo. Po nainštalovaní hry si na svojej postavičke môžete vybrať pohlavie i upraviť jej zjav. Ak čakáte, že pôjde o klasickú hru, pri ktorej presedíte hodiny, mýlite sa. Hra je napojená na systém GPS a tak, ak si chcete nejakého pokémona chytiť, musíte sa vybrať do ulíc a pokémonov hľadať. Po chytení ich následne môžete vylepšovať a zápasiť. Celosvetovému fenoménu podľahli aj niektorí Košičania.

„Všade písali o celosvetovom fenoméne, ja som veľmi nevedela o čo ide. Zo zvedavosti som si hru nainštalovala a musím povedať, že je to celkom zábavné. Nie je to klasická hra, ale lákavé je na tom to, že pokémonov môžete chytať kdekoľvek ste,“ prezradila študentka Ivana.

„Ja som si to skúsil zapnúť v meste a našiel som pár pokémonov, ale ukazujú sa mi aj doma. Zo začiatku som ich mal na každom kroku, ale teraz ich je už menej a treba ich hľadať. Ako oddychovka fajn,“ uviedol Matej, ktorý ako povedal, rád skúša rôzne novinky.

„Začal som to hrať nedávno, počul som o tom od kamarátov. Stiahol som si to ešte keď to nebolo prístupné pre Slovensko, ale dalo sa to už nainštalovať, boli na to návody. Je to super, jedného pokémona som našiel dokonca aj vo vlaku,“ teší sa Marcel.

Našli sa však aj takí, ktorých svetová hra neohúrila a hernému ošiaľu sa nepoddali.„Môj názor je taký, že je to len počiatočný ošiaľ, ktorý čoskoro upadne, len ľudia by mali myslieť na to, kde sú hranice a nie chytať pokémonov na diaľnici, v prvom rade by mali pozerať kam idú, potom by sa mohli vyhnúť dopravným značkám a nevrážať do iných ľudí. Na druhej strane chôdza ľuďom prospeje, škoda len, že za cenu pozerania do displeja mobilu,“ vyjadril svoj názor Peter, ktorý sa na hru pozerá kriticky.

A aký je váš názor? Podľahli ste aj vy novej hre alebo ju taktiež považujete len za chvíľkový ošiaľ?

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM