Alexandra Kolínská Futbal

Hráči MFK prišli o stredopoliara: Bukata sa musel podrobiť operácii!

Futbalový tím MFK Košice prišiel o jedného z hráčov. Martin Bukata sa podrobil operácii a podľa informácií si už stredopoliar túto sezónu zrejme nezahrá.

Ilustračný obrázok k článku Hráči MFK prišli o stredopoliara: Bukata sa musel podrobiť operácii!
Zdroj: TASR

Futbalový stredopoliar Martin Bukata z MFK Košice sa v stredu v Prešove podrobil operačnému zákroku a vo fortunaligovej sezóne 2014/2015 si už nezahrá. „Odhodlával som sa dlhšie, či mám ísť na operáciu alebo nie. Nakoniec som súhlasil,“ povedal pre klubový web Bukata. „Počas asi 40-minútového zákroku sme odstránili zapálenú blanu achilovej šľachy a taktiež výrastky na päte,“ ozrejmil klubový lekár Ľubomír Jacko.

Predpokladaná doba liečenia sa odhaduje na dva až tri mesiace. „Vyzerá to tak, že táto sezóna sa pre mňa predčasne skončila. Už si v nej nezahrám. Skúšal som všetko možné, aby som nemusel ísť pod nôž, ale nič nepomáhalo. Dôležité bude, aby som sa teraz dal stopercentne do poriadku a mohol tak bez problémov naskočiť do letnej prípravy. Tú by som chcel zúročiť v novom ročníku,“ poznamenal Bukata.

Bukatu rovnaké miesto trápilo i pred šiestimi mesiacmi, pomohla však sadra na dva týždne, rehabilitácia a bolesť pominula. Vo februári sa patálie znova vrátili. „Som z toho veľmi sklamaný. Rozhodol som sa to riešiť radikálnejšie. Zákrok dopadol dobre. Všetko je v poriadku. Dúfam, že o pár týždňov bude noha fit. Dovtedy bude chlapcom držať palce. Nič iné mi ani nezostáva,“ dodal hráč s prezývkou Buky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM