Michal Lendel Kultúra

Hurá, konečne víkend: Na aké akcie vyraziť v Košiciach za zábavou?

Ani tento víkend vás Košice nenechajú nudiť sa. V meste sa ponúka nejedna výborná príležitosť, ako stráviť víkendové oddychové dvojdnie. Začať môžete už v piatok večer.

Ilustračný obrázok k článku Hurá, konečne víkend: Na aké akcie vyraziť v Košiciach za zábavou?
Zdroj: TASR

Šport

Verejné korčuľovanie – Milovníci korčuľovania sa môžu tešiť na ľadovú plochu pod holým nebom aj v našom meste. V Športovo-zábavnom areáli na Alejovej vás radi privítajú v sobotu aj v nedeľu od 10:00 do 12:00 hodiny a od 16:00 do 18:00 hodiny.

V našej najvyššej ženskej basketbalovej lige privítajú na svojej palubovke BK SOUŽ Cassovia Košice hráčky z Ružomberka. Zápas sa uskutoční v piatok o 16:00

Koncerty

The Tenors – Vrcholom záverečného ceremoniálu bude exkluzívny koncert štvorice Kanaďanov The Tenors, ktorí zaspievajú v STEEL Aréne. Podujatie sa uskutoční v piatok o 21:00.

Mélanie Pain – So strhujúcou hudbou mieri do predvianočných Košíc s francúzskou nonšalantnosťou Mélanie Pain, známa predovšetkým z účinkovania v hudobnom projekte Nouvelle Vague. V Košiciach sa predstaví v sobotu o 19:00 v Kulturparku.

Nvmeri – Slovenská kapela po zmene názvu The Uniques na Nvmeri prichádza aj do Košíc, kde v Tabačke zahrá svoj koncert už túto sobotu o 21:00 hodine.

Divadlo

66 sezón –Svetovú premiéru opery 66 sezón si môžeme vychutnať už v sobotu a nedeľu v bývalej krytej plavárni. V diele sú zachytené osobné príbehy obyvateľov Košíc. Predstavenia začínajú o 19:00 hodine.

Príbehy obyčajného šialenstva – Košické štátne divadlo uvedie v sobotu o 19:00 hodine komédiou zo súčasnosti.

Tri prasiatka a vlk úžerník – Ide o pôvodnú hru Ľubomíra Feldeka, ktorá bude uvedená na Malej scéne v nedeľu o 14:30 hodine.

Výstavy

Košický zlatý poklad – Pre návštevníkov Východoslovenského múzea v Košiciach je prichystaná nová interaktívna inštalácia Košického zlatého pokladu. Tú si môžete pozrieť v piatok do 17:00.

Paralelné príbehy – Budapešť a Košice – Východoslovenské múzeum v Košiciach predstavuje ďalšiu pozoruhodnú výstavu, ktorú otvoril maďarský minister zahraničných vecí spoločne s košickým županom Zdenkom Trebuľom. Výstava si dáva za cieľ predstaviť obe mestá ako centrá v rámci niekdajšej jednej ríše, ktoré v 19. storočí zaznamenali podobný pozoruhodný rozvoj. Diváci majú možnosť prísť počas celého víkendu.

Známy neznámy Löffler – Dvadsať rokov svojej činnosti si v týchto dňoch pripomína košické Múzeum Vojtecha Löfflera. Pri tejto príležitosti pripravilo múzeum výstavu, ktorá približuje tvorbu sochára Vojtecha Löfflera (1906–1990). Tú si môžete prezrieť každý deň do 18:00 hodiny.

Georges Adéagbo – Košická Make Up Gallery uvádza diela beninského rodáka Georgesa Adéagba, ktorý svojimi dielami uspel v New Yorku, Viedni, či Florencii. Pre návštevníkov sú priestory otvorené od 15:00 do 19:00 hodiny.

Výstava šlabikárov – Spomínate si na svoju prvú školskú učebnicu? Ak nie určite vám ju pripomenie netradičná výstava šlabikárov a čítaniek. Na návštevníkov čakajú učebnice pre najmenších z najexotickejších kútov sveta. Spoznajte ako sa deti učia prvé písmenká v iných krajinách. Výstavu si môžete prezrieť v Knižnici pre mládež v Kasárňach/Kul-turparku v piatok do 18:00 hodiny v sobotu od 8:00 do 12:00 a v nedeľu od 14:00 do 18:00 hodiny.

British Express/Britský expres – Široká verejnosť sa zoznámi so súčasným, vo svete vysoko hodnoteným britským umením, ktoré je charakterizované rôznorodosťou foriem vytvorených diel a uvoľnenosťou autorských prístupov. Výstava prebieha v týchto dňoch v Kunsthalle/Hale umenia Košice a môžete ju navštíviť od 11:00 do 18:00 hodiny.

Košické Vianoce

Anjelskú kapustnicu si návštevníci môžu prísť vychutnať v sobotu od 10:00 do 21:00 hodiny na Hlavnú ulicu. Výťažok z predaja kapustnice pôjde na pomoc mladým rodinám a deťom v núdzi.

Vianočný Dizajn Market – Nádvorie Historickej radnice na Hlavnej ulici ponúkne priestor predaju zaujímavých predmetov, preto, ak chcete prekvapiť svojich najbližších originálnym darčekom, buďte tam medzi 10:00 a 16:00 hodinou v sobotu.

Živý Betlehém – V nedeľu o 17:00 hodine si môžeme pozrieť na Hlavnej ulici vianočný príbeh narodenia malého Ježiška.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM