Lenka Fedorová Rôzne

Hviezdy Hollywoodu s tajomstvom krásy: Ich korene siahajú až na východ

Herci, ktorých netreba zvlášť predstavovať. Ich mená pozná takmer celý svet, inak je to však už s ich minulosťou. Ich predkovia boli východniari!

Ilustračný obrázok k článku Hviezdy Hollywoodu s tajomstvom krásy: Ich korene siahajú až na východ
Zdroj: TASR

Sú slávni a pozná ich takmer celý svet. Zahviezdili vo viacerých filmoch a navždy sa zapísali do pamäte. Reč je o známych hollywoodskych hercoch. Vedeli ste však, že ich korene siahajú až na východ Slovenska?

Paul Newman

Herec Paul Newman bol kedysi sexsymbolom a lámačom ženských sŕdc. Preslávil sa hneď jeho druhým filmom „Niekto tam hore ma má rád“, avšak s jeho rastúcou popularitou rástol aj záujem o neho. Herec bol takisto známy svojou vášňou k automobilovým pretekom, v ktorých sa mu aj darilo. Málokto však vie, že v žilách slávneho herca kolovala východniarska krv. Jeho matka Tereza Fecková bola rodáčkou z dedinky Ptičie pri Humennom. Newman zomrel vo svojich 83 rokoch, no počas svojho života však údajne kvôli množstvu práce rodisko svojej matky nenavštívil.

Angelina Jolie

Nádherná herečka je neustále na filmovej výslni. Je úspešná, je o ňu záujem a zdá sa, akoby jej vek na kráse ani neuberal. Nie nadarmo sa však hovorí, že východniarky sú najkrajšie ženy, aj Angelina Jolie má korene na východe Slovenska a to rovno v Košiciach! Starý otec slávnej herečky, Juraj Vojta, pochádzal práve z metropoly východu. Jeho synom bol otec herečky, ešte slávnejší Jon Voight, ktorý je držiteľom Oscara a troch Zlatých Glóbusov! Jon Voight vraj v roku 2005 prijal hlavnú postavu filmu pápeža Jána Pavla II. z dôvodu, že mu je vďaka slovanským črtám najviac podobný.

Steve McQueen

Trojicu „východniarov“ uzatvára nemej známy herec Steve McQueen. Vedeli ste, že jeho pôvodné meno bolo Štefan Ihnát? Obaja rodičia slávneho herca boli Slováci, jeho otec pochádzal z dedinky Jastrabie pri Michalovciach. Keď emigrovali do USA, prijali meno McQueen. Steve sa najviac preslávil postavou pištoľníka v nezabudnuteľnom westerne Sedem statočných. Herec zomrel vo veku 50 rokov.

Mnohí si možno poviete, že tí herci ani netušili, kde sa Slovensko nachádza. Faktom však zostáva, že nebyť odchodu ich predkov do Ameriky, Hollywood by nepoznal týchto geniálnych hercov.

Zdroj: Dnes24/Tasr

Foto: Ilustračné

Korene slávnych hercov siahajú až na východ Slovenska
7
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM