Webnoviny - Rôzne

Iba jedna ponuka pre sídlo daňových orgánov v Košiciach

Iba firma Nitra Invest s.r.o predložila v stanovenej lehote ponuku s cieľom získať do dlhodobého prenájmu nehnuteľnosť v Košiciach.

(WEBNOVINY) – Informovala o tom v piatok zastupujúca hovorkyňa Daňového riaditeľstva (DR) SR Beáta Uhrinová. Vlastník objektu Nitra Invest ponúkol na prenájom Administratívno-prevádzkovú budovu na Rozvojovej ulici číslo 2 v Košiciach. Podľa hovorkyne komisia svoje stanovisko k ponuke predloží generálnemu riaditeľovi DR do 28. júla.

Hovorkyňa daniarov tlmočila prekvapenie, že do súťaže sa neprihlásila aj firma VSH, ktorá pôvodne ponúkala objekt na Štúrovej ulici v Košiciach, neaktualizovala stanovené podmienky novej súťaže. Daniari očakávali ponuku aj z Košíc, aby mohli obidve objektívnejšie zhodnotiť.

Konkrétne požiadavky na nehnuteľnosť pre daňovú správu zverejnilo daňové riaditeľstvo na svojej internetovej stránke. Kritériom na vyhodnotenie ponúk pritom bude najnižšia celková cena za nájom. Termín otvárania obálok s ponukami navrhovateľov stanovilo riaditeľstvo na 15. júl o 11:00 hod. Z otvárania obálok s ponukami bude spísaná aj notárska zápisnica.

Predchádzajúce ponukové konanie na poskytnutie dlhodobého prenájmu nehnuteľnosti pre daňové orgány v Košiciach daňové riaditeľstvo v polovici júna zrušilo. „Po oboznámení sa s odporúčaniami komisie menovanej za účelom vyhodnotenia ponúk na prenájom nehnuteľností pre sídlo daňových orgánov v Košiciach som sa rozhodol toto výberové konanie zrušiť. Urobil som tak pre nemožnosť objektívne vyhodnotiť všetky kvantitatívne a kvalitatívne parametre z predložených a doplnených údajov jednotlivých ponúk, najmä však z pohľadu vyhodnotenia ich celkového ekonomického dopadu na rozpočet verejnej správy SR,“ uviedol vtedy generálny riaditeľ DR SR Igor Krnáč. Zároveň informoval, že chce v krátkom čase požiadať príslušné odborné útvary DR SR o presnejšie špecifikovanie požiadaviek pre urýchlené vyhlásenie novej výzvy na poskytnutie dlhodobého prenájmu nehnuteľností pre sídlo daňových orgánov v Košiciach.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM