Michal Lendel Rôzne

Ícečko do Košíc? Podávať sa bude vianočná kapustnica a rozdávať lízatká!

Sedenie vo vlaku na Štedrý večer si môžete spríjemniť vianočnou kapustnicou. Tá nebude chýbať v ponuke posledného ícečka medzi Bratislavou a Košicami, dokonca vám ju prinesú kamkoľvek v rámci vlaku. A to nie je všetko, cestujúcich totiž čaká sladké prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Ícečko do Košíc? Podávať sa bude vianočná kapustnica a rozdávať lízatká!
Zdroj: TASR

Počas Štedrého dňa budú reštauráky na koľajniciach pripomínať teplo domácej kuchyne . V poslednom IC vlaku 505 (odchod z Bratislavy o 13.37 h s príchodom do Košíc o 18.41 h) totiž nebude chýbať v ponuke vianočná kapustnica. Cestujúcim ju naservírujú aj priamo na miesto kdekoľvek vo vlaku, aby čo najviac priblížili vôňu štedrovečerné­ho stola.

Pre lepšiu náladu cestujúci dostanú lízatko v tvare srdiečka. Počas Štedrého dňa býva cestujúcich zvyčajne menej, avšak personál si pamätá aj Štedrý deň so skupinu päťdesiatich rakúskych dôchodcov, ktorí sa nechali pohostiť tradičnými slovenskými špecialitami cestou z Viedne do Tatier.

Aby sa všetci dopravili do cieľa, bude aj tento rok počas večere na Štedrý deň na pracoviskách železníc v nočnej zmene po 18. hodine slúžiť vyše 1000 zamestnancov z toho 70 pokladníkov, 500 vlakvedúcich a 490 rušňovodičov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM