Marcel Páleš Správy

Ihrisko sotva otvorili, už ho zničili vandali: Deťom zmizli aj hojdačky!

Detské ihrisko na sídlisku Podhradová v Košiciach, ktoré zničili pred časom vandali, získa opätovne nový šat. Onedlho by preto malo opätovne slúžiť verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Ihrisko sotva otvorili, už ho zničili vandali: Deťom zmizli aj hojdačky!
Zdroj: TASR

„Je nám ľúto, že sa nájdu takí, ktorí si nevážia prácu iných. Ihrisko sme otvorili len nedávno a už riešime poškodené lavičky a ukradnuté hojdačky. Škoda ešte vyčíslená nie je, ale mrzí ma, že nový areál mohli ľudia na Podhradovej využívať len tak krátko,“ konštatoval prednosta Miestneho úradu košickej mestskej časti Sever, Jaroslav Polaček.

Investovali 20 000 €

Hovorca miestnej časti Marcel Gibóda informoval, že spomínaná relaxačná zóna vznikla spojením málo využívaného multifunkčného ihriska v areáli ZŠ Polianska s okolitými pozemkami. Areál dala samospráva oplotiť, upravili sa tam chodníčky, namontovali nové lavičky a odpadkové koše. Pribudli zároveň hojdačky, pieskovisko a trojstena na lezenie od certifikovanej firmy. Nové oplotenie ponúka aj ďalší vchod na ihrisko z Lomnickej ulice.

„Miestny úrad už začal s riešením situácie, v dohľadnom čase by ihrisko malo byť plne k dispozícii všetkým, ktorí ho chcú využívať tak, ako sa má. MČ Košice – Sever do revitalizácie tohto ihriska investovala približne 20 000 eur,“ uzavrel Gibóda.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM