Lenka Fedorová Krimi

Incident na košickom sídlisku: Na ženu (49) zaútočil s nožom, policajt sa vyznamenal!

Na tento nepríjemný zážitok bude 49-ročná žena ešte dlho spomínať. Páchateľovi zaň hrozí až dvanásťročný trest!

Ilustračný obrázok k článku Incident na košickom sídlisku: Na ženu (49) zaútočil s nožom, policajt sa vyznamenal!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zo zločinu lúpeže obvinil 40-ročného Košičana. Informovala o tom hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

,,Obvinený muž v pondelok (8.1.) okolo 17.30 hodiny na jednom z košických sídlisk s nožom v ruke lúpežne prepadol 49-ročnú ženu. Počas zápasu o kabelku, pri ktorom sa muž viackrát snažil poškodenú ženu zasiahnuť nožom do rôznych častí tela, sa mu kabelku podarilo vytrhnúť a z miesta činu ušiel," priblížila situáciu Ivanová.

Ako ďalej uviedla, muž pod tlakom prenasledovania zo strany policajta, ktorý v čase osobného voľna prechádzal okolo, ku ktorému sa pridal aj náhodný svedok, kabelku zahodil. K zraneniu poškodenej ženy nedošlo a nebola jej spôsobená žiadna majetková ujma.

,,Vďaka poznatkom košických kriminalistov sa podarilo podozrivého muža krátko po čine vypátrať a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru v uvedenom prípade spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie," dodala hovorkyňa.

Ako na záver uviedla, v prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Polícia v súčasnosti preveruje aj ďalšie skutky spáchané obdobným spôsobom vo vzťahu k obvinenej osobe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM