Rôzne

Informácie o americkej hviezde, ktoré budú vášmu srdcu blízke: Siahajú korene slávneho herca do našich končín?!

Väčšina ho pozná ako Richarda z kultového seriálu Priatelia, kde niekoľko častí randil s Monikou. Tí skôr narodení si ho môžu pamätať zo seriálu Magnum, kde hral neohrozeného detektíva na červenom Ferarri a v havajskej košeli. Tom Selleck. Toto ste o americkej hviezde možno nevedeli!

Ilustračný obrázok k článku Informácie o americkej hviezde, ktoré budú vášmu srdcu blízke: Siahajú korene slávneho herca do našich končín?!
Zdroj: TASR

Ako informuje väčšina zdrojov, otec Toma Sellecka totiž pochádza zo Slovenska. Konkrétnejšie, podľa týchto zdrojov sa narodil na východe našej krajiny. Robert Selleck bol údajne pôvodom Rusín. Hercova matka mala zase americko-škótske korene. Samotný Tom je už rodák z amerického Detroitu.

V dostupných zdrojoch sme nejakú chvíľu pátrali po obci, v ktorej sa narodil Robert Selleck, no bezúspešne. Drvivá väčšina uvádza miesto jeho narodenia východné Slovensko, niektoré, zrejme aj s ohľadom na jeho rusínsky pôvod, to konkretizujú na severovýchodné Slovensko.

Našli sme však aj zdroje, ktoré celú skutočnosť o jeho narodení v naše krajine spochybňujú. Patrí medzi ne i web tccweb.org, ktorý sa venuje téme Podkarpatskí Rusíni a špeciálne aj genealogickému výskumu.

Tak či onak, nebol by jedinou hollywodskou star s koreňmi na východe Slovenska. Tak napríklad. Prastarý otec Angeliny Jolie – Juraj Vojta pochádzal z Košíc. Bol starým otcom azda ešte väčšej hollywoodskej hviezdy Jona Voighta, Angelininho otca. Matka Paula Newmanna Terezia Fecková bola z Ptičieho, pri Humennom. Ďalší búrlivák a rebel, ktorého pôvod siaha na východné Slovensko, presnejšie do Jastrabieho pri Michalovciach, je Steve McQueen.

Medzi známych hercov so slovenskými koreňmi sa radí taktiež Robert Urich. Ten sa k svojím predkom aj verejne prihlásil, urobil tak napríklad v Amerike mimoriadne populárnej talk show Larryho Kinga. Hercovi starí rodičia Peter a Terézia Juričovci pochádzali z východného Slovenska z obce Lukov v okrese Bardejov.

na fotke: Tom Selleck

zdroj: Dnes24/tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM