Webnoviny - Rôzne

Inšpektori kontrolovali košické erotické salóny

Inšpektori práce skontrolovali tento týždeň erotické salóny v Košiciach. Ako dnes informoval hovorca Národného inšpektorátu práce Igor Holéczy, pri nočných kontrolách našli sedem nelegálne pracujúcich žien.

Foto: KOŠICE (WEBNOVINY) – Na kontrolách sa s inšpektormi práce zúčastnili aj policajti. Prevádzkovateľom erotických salónov hrozí pri preukázaní nelegálneho zamestnávania pokuta až do výšky 200 000 eur.

„Išlo o spoločné kontroly inšpektorátu práce a Policajného zboru SR, pri ktorých sa potvrdilo, že aj v tejto oblasti je potrebné vykonávať kontrolu nelegálneho zamestnávania,“ povedal hlavný inšpektor práce Inšpektorátu práce Košice Miroslav Ondruš. Podobné kontroly košický inšpektorát vykonal aj minulosti v rámci celého Košického kraja. Kontroly sa uskutočnili tento týždeň v noci z 12. na 13. apríla a v noci z 13. na 14. apríla, zúčastnili sa na nich tri inšpektorské tímy. Skontrolovaných bolo spolu šesť prevádzok, ktoré poskytujú erotické služby.

Odhaľovanie nelegálneho zamestnávania patrí k prioritám inšpekcie práce. Medzi sektory, v ktorých sa nelegálne zamestnávanie objavuje najčastejšie, patrí maloobchod, stavebníctvo, priemyselná výroba a reštauračné a ubytovacie služby. Inšpektori práce vlani na Slovensku vykonali vyše 11 700 kontrol zameraných na nelegálne zamestnávanie, pričom odhalili 672 nelegálne pracujúcich ľudí.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM