Lenka Fedorová Rôzne Správy

Inšpiratívny príbeh: Východniarka Eva prezradila svoj recept na úspech v podnikaní!

Z prestížnej súťaže Podnikateľka Slovenska 2016 , ktorú vyhlasuje Slovak Business Agency si Eva Balogová odniesla titul najúspešnejšej živnostníčky. Prečítajte si inšpiratívny rozhovor.

Ilustračný obrázok k článku Inšpiratívny príbeh: Východniarka Eva prezradila svoj recept na úspech v podnikaní!
7
Galéria
Zdroj: TASR

Východniarka Eva Balogová sa rozhodla vzdať svojej pôvodnej práce a začala sa venovať pomoci hendikepovaným ľuďom. Založila chránenú dielňu a v podnikaní sa jej veľmi darí. V rozhovore prezradila svoj recept na úspech.

Kedy vás prvýkrát popadla myšlienka vytvoriť chránenú dielňu?

Vytvorili sme ju ešte v roku 2004 na podnet, teraz už našich, obchodných partnerov. Potreba vznikla vo firme, ktorí nám zadávajú zákazku. My sme sa potom s manželom rozhodli túto aktivitu využiť a dohodli sme sa, že túto prácu budem vykonávať ja.

Bola to pre vás veľká výzva?

Samozrejme to bola veľká výzva už len z toho titulu, že ja som prácu mala. Pracovala som v jednej zahraničnej firme a toto bolo pre mňa také oslobodenie, aj finančné aj osobnostné. Tu som od toho čakala viac, takú väčšiu voľnosť.

Koľko ľudí momentálne zamestnávate?

Momentálne máme v našej prevádzke 47 zamestnancov.

Je o túto prácu veľký záujem?

Záujem je, ale nie každý adept je vhodný na túto prácu. Tým, že sú to hedikepovaní ľudia nielen s jednou diagnózou, ale aj s kombináciou viacerých diagnóz, nie každý spĺňa požiadavky, ktoré je u nás potrebné dodržať. So záujemcami o prácu si robíme veľmi podrobný rozhovor, aby sme ich ťažkosti odchytili čo najviac a aby sme im prácu ušili akoby na mieru.

Čo vás na tejto práci baví najviac?

Ja som odmalička taký prosociálne cítiaci človek. Takto som bola vychovávaná. Nie je to žiadne klišé, ale veľmi ma teší, keď môžem pomôcť ľuďom. Aj v pracovnej oblasti, aj v sociálnej. Mám z toho veľmi dobrý pocit, keď môžem takto pomôcť.

Oblasť, ktorej sa venujete je veľmi špecifická. Aký je váš recept na úspech?

Veľa práce, veľa odriekania. Niekedy aj na úkor rodiny. Ale myslím si, že som sa rozhodla správne. Keby sa to vrátilo o 13 rokov naspäť, tak by som sa asi rozhodla takisto.

Veľa ľudí sa bojí pustiť do niečoho nového. Čo by ste im odporučili, aby prekonali svoj strach?

Nájsť dieru na trhu a aby začínajúca podnikateľka nezačínala s predajom šiat, keďže je tam veľká konkurencia. Je veľmi dôležité nájsť tú oblasť podnikania, ktorá je málo preskúmaná.

Eva Balogová sa stala 28. marca tohto roku víťazkou v súťaži Podnikateľka Slovenska 2016 v kategórii Úspešná živnostníčka. K úspechu jej srdečne blahoželáme!

Východniarka Eva založila chránenú dielňu: Teraz sa teší veľkému úspechu
7
Galéria
Zdroj: Archív: Eva Balogová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM