Správy

Investícia za približne 100 000 €: Rekonštruujú kúpalisko s jediným toboganom v Košiciach

Na košickom kúpalisku Triton prebieha od marca oprava technických zariadení s kompletnou výmenou bazénovej technológie. Obnova tiež zahŕňa nové rozvody kúrenia a softvérový systém pre regulovanie kvality vody. Kedy by sa mali otvoriť brány kúpaliska pre návštevníkov ?

Ilustračný obrázok k článku Investícia za približne 100 000  €: Rekonštruujú kúpalisko s jediným toboganom v Košiciach
Zdroj: TASR

Ako informoval konateľ spoločnosti Miestny podnik služieb, ktorá Triton prevádzkuje, Ondrej Vargic, ak všetko pôjde dobre, predpokladá sa otvorenie sezóny 15. júna, keďže od začiatku tohto mesiaca treba ešte počítať s odbermi a analýzami vody u hygienikov.

Financie na rekonštrukciu

Náklady na práce a technológie sú podľa neho do 100 000 eur, z toho 90 000 eur poskytne košický magistrát, ktorý rekreačný komplex vlastní. Mestské zastupiteľstvo schválilo túto položku na aprílovom zasadnutí. Zvyšok financií vykryje Mestská časť Košice Juh. Pôvodne predpokladané náklady z októbra minulého roku boli podľa Vargica okolo 150 000 eur, čo sa podarilo znížiť pri zazmluvnení dodávateľov.

„Kompletne vymenenú bazénovú technológiu a techniku verejnosť ani nebude vidieť, ale bude ju môcť vnímať tým, že nebudú poruchy, nebudú výkyvy v teplotách vody, ako to bolo v minulosti a podobne,“ vysvetľuje konateľ rozsah opráv. Dôjde tiež k výmene kovových filtrov za sklolaminátové, ktorých životnosť je omnoho vyššia, či výmene kovových ventilov za plastové.

Čo všetko sa vymení?

Práce zahŕňajú aj montáže kúrenárskych rozvodov, ventilov a čerpadiel. Firma Siemens je hlavným dodávateľom nového softvérového systému. „Softvérová oblasť znamená počítačom riadenú kvalitu vody, dávkovanie všetkých predpísaných prísad do vody, čo vylúči subjektívne dávkovanie a zabezpečí maximálne spoľahlivé zastúpenie daných prísad,“ dodal Vargic.

Letné kúpalisko Triton v Košiciach disponuje tromi bazénmi, šmykľavkou a toboganom – jediným v Košiciach. V areáli sa nachádza ihrisko pre plážové športy, sprchy, prezliekarne, stánky s občerstvením a tenisový kurt.

Kúpalisko Triton prechádza renováciou technických zariadení
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM