Miroslav Pomajdík Správy

Izraelskí novinári budú spoznávať východné Slovensko: Zavítajú aj na Spišský hrad

V piatok 7. júna začína na východnom Slovensku trojdňová návšteva zástupcov deviatich najčítanejších médií a najnavštevovanejších cestovateľských portálov zo štátu Izrael. Neobídu ani Spišský hrad.

Ilustračný obrázok k článku Izraelskí novinári budú spoznávať východné Slovensko: Zavítajú aj na Spišský hrad
Zdroj: TASR

Návštevu organizuje organizácia Košice Turizmus spolu so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch a oblastnými organizáciami Región Vysoké Tatry a Severný Spiš – Pieniny.

Cieľom je, aby Izraelčania spoznali Slovensko a začali našu krajinu navštevovať častejšie a vo väčších počtoch. „Máme záujem zaradiť východné Slovensko medzi novovyhľadávané destinácie Izraelčanov,“ uviedla Iveta Niňajová, výkonná riaditeľka Košice Turizmus. „Uvedomujeme si, že nová destinácia bez dostatočnej mediálnej podpory neprerazí, a aj preto sme sa na východnom Slovensku spojili, aby sme na tejto infoceste ukázali, aká rôznorodá je slovenská krajina a ako zaujímavá vie byť pre trávenie dovolenky.“

Na prepravu budú využívať džípy. Počas svojho pobytu na Slovensku izraelskí novinári navštívia historické centrum Košíc, budú objavovať Pieniny, kde splavia Dunajec. Dočkajú sa aj pasovačky za Goralov a o príjemný večer sa postarajú miestne folklórne skupiny. Navštívia taktiež Spišský hrad, Dobšinskú ľadovú jaskyňu a vyvezú sa na Hrebienok lanovkou, kde ich budú čakať v Sliezskom dome kulinárske špeciality.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM