Webnoviny - Rôzne

JAHNÁTEK: Diaľnica do Košíc má byť do roku 2012

Diaľničné prepojenie medzi Bratislavou a Košicami by malo byť podľa ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka postavené do konca roka 2012.

O tomto fakte informoval veľvyslanca Kórejskej republiky na Slovensku Seok-Soong Seoa. „Minister Jahnátek partnera informoval, že do konca roku 2012 bude dokončené diaľničné prepojenie Bratislava – Košice, čo výrazne zlepší podmienky na vstup zahraničných investícií vo východnej časti Slovenska,“ informovalo Ministerstvo hospodárstva SR. Ako dodatočne po zverejnení pôvodnej informácie uviedol rezort hospodárstva, diaľničné prepojenie do Košíc bude v uvedenom termíne hotové, avšak bez tunelových úsekov.

Na základe koncesnej zmluvy na výstavbu diaľnice D1 – 3. balík PPP, ktorú v piatok podpísalo ministerstvo dopravy so zástupcami koncesionára Žilinská diaľnica, s.r.o, diaľničné úseky Hričovské Podhradie-Lietavská Lúčka (11,3 km), Lietavská Lúčka-Višňové (5,4 km), Višňové-Dubná Skala (8,1 km) a Lietavská Lúčka-Žilina (5,9 km) by mali byť postavené až po roku 2012. Ako informovalo ministerstvo dopravy prvé dva spomínané úseky diaľnice by mal koncesionár odovzdať do predčasného užívania na jar 2013. Odovzdanie zvyšných dvoch, vrátane asi osemkilometrového tunelu Višňové-Dubná Skala, je plánované na jeseň 2014.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM