Lenka Fedorová Rôzne

Jarná kosba v Košiciach: Ktoré mestské časti sú na rade?

Daždivé počasie sa v uplynulých dňoch postaralo o rýchlejší rast trávy. Ktoré mestské časti sa budú kosiť ako prvé?

Ilustračný obrázok k článku Jarná kosba v Košiciach: Ktoré mestské časti sú na rade?
Zdroj: TASR

Zatiaľ, čo v minulom roku sa s kosením v Košiciach začalo o čosi skôr, v tom aktuálnom sa naopak začalo neskôr. Podľa hovorcu Správy mestskej zelene Viliama Šterlingera bola dôvodom nepriazeň počasia.

,,Čo sa týka kosenia, začali sme už v mestských častiach Juh a Staré Mesto. V najbližšom čase začneme s kosbou vo všetkých siedmich mestských častiach, kde spravujeme zeleň na ploche 460 hektárov," uviedol pre Košice24 Šterlinger.

Podľa zverejneného harmonogramu je v centre mesta aktuálne na pláne čistota hlavných ťahov a sídliskovej zelene, Mestského parku a parku na Moyzesovej ulici, údržba parkov EHMK (Moyzesova, Mestský park), údržba detských ihrísk a pieskovísk, nakladanie a odvoz biologického odpadu, výsadba krov na Zimnej 7 – 1, orez stromov na Alvinczyho a Dargovskej, kosenie Staničného námestia a vyplievanie záhonov na Hviezdoslavovej (prezidentská kanc.), pri Dome umenia a na Hlavnej ulici.

Správa mestskej zelene spravuje zeleň v siedmich košických mestských častiach, a to v Starom meste, na Juhu, Sídlisku Ťahanovce, v MČ Sever, Západ, Dargovských hrdinov a v MČ Nad Jazerom.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM