Lenka Fedorová Správy

Jarný oddych padne vhod: 5 vyhľadávaných miest v Košiciach, ktoré vás nabijú energiou!

Jar je konečnu tu, a preto by bola škoda nevyužiť čoraz teplejšie počasie. Možností v Košiciach je viac než dosť. Presvedčte sa sami.

Ilustračný obrázok k článku Jarný oddych padne vhod: 5 vyhľadávaných miest v Košiciach, ktoré vás nabijú energiou!
Zdroj: TASR

Jar už zavítala aj do Košíc a dôkazom nie sú len kvitnúce kvety, ale i množstvo ľudí v uliciach, ktorí si užívajú prvé jarné lúče. Načerpať novú energiu môžete v Košiciach na viacerých vyhľadávaných miestach. Tu sú niektoré z nich.

Botanická záhrada

Botanická záhrada pravidelne láka na množstvo zaujímavých výstav. Bola založená v roku 1950 a v súčasnosti sa rozprestiera na ploche 30 ha. Najbližšie čaká návštevníkov výstava obľúbených bonsajov.

Bukovec

Pri obci Bukovec leži vodná nádrž s rovnomenným názvom. Tá je vyhľadávaným miestom nielen v lete, ale i na jar. Miestni tam chodia načerpať novú silu a je ideálnym miestom na príjemnú prechádzku. Bukovec je tiež vyhľadávanou lokalitou vodných športov či rybolovu.

Jazda na koni

Jazdu na koni, vozenie v koči a saniach, vodenie na koni či turistiku na koni môžete zažiť bez toho, aby ste vytiahli päty z mesta. Hipokemp Lesanka ponúka aktívne prežitie voľného času v krásnej prírode okolia Košíc.Jazdenie na koni na čerstvom vzduchu tak môže byť najlepším relaxom pre ducha i telo.

Minerálny prameň Gajdovka

Známy prameň je u Košičanov cieľom mnohých krátkych výletov. Prameň čerpá vodu z hĺbky 30 metrov a na jeho hygienickú nezávadnosť dozerá Zdravotný ústav Košice. O kvalitu vody sa preto nie je potrebné báť. Podľa inštrukcií je však v rámci zachovania pôvodnej arómy čerstvej minerálky vhodné vodu užívať do 12-tich hodín po jej odčerpaní. Okolie prameňa poskytuje navyše priestor pre šport, oddych i zábavu.

Vyhliadková veža Hradová

V uplynulých dňoch otvorila svoje brány vyhliadková veža Hradová. Miesto je pre mnohých veľmi dobre známe, mnohí však túto rozhľadňu podceňujú aj keď ju majú priamo pod nosom. Okrem výhľadu na metropolu východu je však toto miesto často navštevovaným aj vďaka príjemnej prechádzke v lone prírody, ktorá vám zaberie približne 20 minút, kým sa k veži dostanete. V jej blízkosti sa navyše nachádza zrúcanina Košického hradu a v areáli si môžete opiecť aj niečo pod zub.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM